Juno Napisano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2007 Od którego roku życia można mieć prawo jazdy na samochody osobowe w USA?
sly6 Napisano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2007 a w jakim stanie USA bedziesz?bo w nie ktorych stanach nie mozesz zrobic prawka bedac na wize turystycznej.
Juno Napisano 28 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2007 Clifton, NewJersey. Ale stan nie gra roli ;] Ja chce sie dowiedziec o syna. Ja własnie bede jechal do North Caroliny bo mi sie konczy prawko ;]
kubakj Napisano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2007 Zalezy od stanu. Moze byc od 16 lat, moze byc nawet chyba 14 lat, ale to juz jakies extremalne przypadki i nie wiem czy jeszcze obowiazuja takie prawa w jakims stanie.
kojus Napisano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2007 na motor i osobowe - robisie prawo jazdy oddzielnie, orientuje sie jak to wyglada ?
cavscout Napisano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2007 Clifton, NewJersey.Ale stan nie gra roli ;] Ja chce sie dowiedziec o syna. Ja własnie bede jechal do North Caroliny bo mi sie konczy prawko ;] No sie spodziewaj ze nie odnowisz, w tej chwili maja glosowac aby obcokrajowcy chcacy miec prawko w NC musza miec wazny paszport z wiza. Po drugie NC wziela sie za niby takich rezydentow co Ty co mieszkaja w NY czy NJ a robia oszutwo i dostaja prawko z NC. W tej chwili za jezeli sie mieszka w NY czy NJ a wyrabia sie sie prawko w NC bedzie to felony czyli troche czasu za kratkami. Powodzenia
sly6 Napisano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2007 cavscout tez o tym czytalem ze maja sie za niby takich rezydentow brac.
sly6 Napisano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2007 tutaj masz w NC jak to jest z osobami ktore maja mniej niz 18 lat: http://www.dmv.org/nc-north-carolina/teen-drivers.php ps A Ty pewnie jestes tym synem,wiec radze poczytac te strony i sam zobaczysz ze nie masz duzych szans na prawo jazdy w USA bedac na wizie turystycznej i majac 16 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.