N E R V O U S Posted July 2, 2007 Report Posted July 2, 2007 Witam! mam pytanie: czy jeżeli w paszporcie mam expiration date 15 październik to czy moge wrócić 4 listopada?? Bo tak juz wykupiłem bilet powrotny i zastanawiam sie czy go przebookować....:-/Czy mam spodziewać sie jakiś nieprzyjemności przy odprawie??Z góry dziekuje za pomoc... PS Leci ktoś 4 listopada o 9:55 z Okęcia przez Frankfurt i NY do Chicago?? Aha i oczywiście lece z programu Work & Travel...
Hania Posted July 2, 2007 Report Posted July 2, 2007 czy jeżeli w paszporcie mam expiration date 15 październik to czy moge wrócić 4 listopada?? Aha i oczywiście lece z programu Work & Travel... Od expiration date masz jeszcze 30 dni na podrozowanie i opuszczenie USA. Data ta oznacza, ze od tego momentu nie mozesz legalnie pracowac w USA.
Hania Posted July 2, 2007 Report Posted July 2, 2007 W kazdym biurze podaja taka informacje, ze na WAT mozna pracowac legalnie 4 m-ce, a potem podrozowac po USA 30 dni, tylko w tych 30 dniach nie mozna wyjechac np.do Kanady czy Meksyku, bo sie juz nie bedzie moglo wrocic na terytorium USA.
karina Posted July 2, 2007 Report Posted July 2, 2007 Tez nad tymi datami sie zastanawialem. A czy gdzies jest podane w formie oficjalnej ze mozna te 30 dni jeszcze zostać? Wszedzie w przepisach jest to w oficjalnej formie, a tak wyraznie masz to tez ujete tutaj: How Long am I Permitted to Stay in the U.S. After my Program has Ended?The initial admission of an exchange visitor, spouse and children may not exceed the period specified on Form DS-2019, plus a period of 30 days for the purpose of travel. The 30-day grace or travel status period is intended to be a period following the end of the exchange visitor’s program and is to be used for domestic travel and/or to prepare for and depart from the U.S., and for no other purpose. A spouse or child (J-2 visa holder) may not be admitted for longer than the prin[beeep]l exchange visitor (J-1 visa holder). http://travel.state.gov/visa/temp/types/ty...types_1267.html
eljastrzab Posted July 18, 2007 Report Posted July 18, 2007 A jak na przyklad chce wyjechac do Meksyku i planuje ponownie przekroczyc granice USA 15 wrzesnia, a VISA wygasa mi 17, to czy moge miec jakies problemy z tego powodu ze to tylko 2 dniu do jej wygasniecia... Ktos moze tak robil?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.