xtek Posted July 4, 2007 Report Posted July 4, 2007 hej! w piatek mam spotkanie z konsulem w krakowie o wize turystyczna i martwi mnie ogromnie pewna kwestia. Mianowcie zaliczylem wlasnie I rok na UJ i moj indeks lezy aktualnie w sekretariacie i czeka na wpis... :/ Nie wiem czy uda mi sie go odzyskac, a jesli nawet, to pewnie nie bede mial jeszcze wpisu na II rok, chociaz mam wszystkie egzaminy zaliczone. Na ostatnich wakacjach bylem 6tygondni w NY i wrocilem w terminie. Czy konsul czesto prosi studentow o indeks? Co bedzie, jesli mu nie pokaze? Bede mogl sie wytlumaczyc, ze jest wlasnie sprawdzany...?
sly6 Posted July 4, 2007 Report Posted July 4, 2007 xtek czasami takie wytlumaczenie starcza,czasami tez prosi Konsul aby doniesc indeks .
space Posted July 5, 2007 Report Posted July 5, 2007 A masz wazna legitymacje studencka ? Jak tak, to wez ze soba.
xtek Posted July 6, 2007 Author Report Posted July 6, 2007 Juz spoko, dostalem wize na 3 lata, a o indeks nie prosila
xtek Posted July 7, 2007 Author Report Posted July 7, 2007 hmm tak teraz czytam, ze ludzie mieli problemy ze zdjeciami, a ja przykleilem na wniosku dokladnie to samo zdjecie, ktore mam w poprzedniej wizie sprzed roku. Nikt mi nie zwrocil uwagi. Bedzie dym?
t0d Posted July 9, 2007 Report Posted July 9, 2007 hmm tak teraz czytam, ze ludzie mieli problemy ze zdjeciami, a ja przykleilem na wniosku dokladnie to samo zdjecie, ktore mam w poprzedniej wizie sprzed roku. Nikt mi nie zwrocil uwagi. Bedzie dym? ja bym cie cofnął z granicy ;D serio - w wymogach jest że zdjęcie ma być z ostatnich 6 miesięcy - a ty najwyraźniej masz starsze i urzędas na lotnisku może się przyczepić
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.