Skocz do zawartości

Babcia a obywatelstwo

adolfo1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

adolfo1 jest kilka wyjsc,slub z obywatelka ,loteria wizowa,sponsorowanie przez pracodawce no i jak Twoja mama wyjedzie do USA to wtedy bedzie mogla zlozyc papiery na Ciebie i wtedy bedziesz czekal w tej kategorii:

Family Second Preference, 2 B: niezonaci synowie oraz niezamezne corki ( w wieku powyzej 21 lat ), ktorych przynajmniej jedno z rodzicow ma ‘zielona karte‘

http://www.prawoimigracyjneusa.com/zielonakarta.htm

a jak Twoja Mama zdobedzie obywatelstwo to wtedy Twoja aplikacja przeskoczy wyzej.

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Qrde to trzeba było napisać na samym początku kiedy napisałem pierwszego posta,że nie mam szans na zielona kartę po mojej babci.Narzekałem,że trzeba będzie tak długo czekać a teraz nie mam szansy aby ja wogóle dostać.Zemściło się to na mnie :)

Napisano

adolfo1 no ale chociaz masz inne drogi aby miec GC ,moze we wrzesniu podadza jakie kraje beda brac udzial w loterii i jak bedzie Polska to wyslesz zgloszenie i moze byc tak ze szybciej bedziesz w USA niz Twoja Mama :)

Napisano

Ooo tak przy moim szczęściu na pewno się tak stanie :) No nie no jak ja mogłem nie doczytać tego(a może nie chciałem doczytać),że po ukończeniu 21 lat mogę się pożegnać z GC od babci!?

Napisano

Wielkie dzieki za informacje, ehh no szkoda ja raczej tez nie zalapaie sie na zielona karte jedynie mlodsze rodzenstwo :) i znow pozostalo czekanie latami na sponsorowanie od mamy gdy ona bedzie juz rezydentem lub loteria a w nia nie bardzo wierze..

Napisano

Hmm ale z tego co wyczytałem to im dłużej jest rozpatrywana ta petycja w USCIS to tym większe szanse,że jeszcze można się zmieścić w tym przedziale wiekowym bo wtedy te lata będzie sobie można odliczyć...Dobrze napisałem czy coś pomieszałem?

Napisano
Hmm ale z tego co wyczytałem to im dłużej jest rozpatrywana ta petycja w USCIS to tym większe szanse,że jeszcze można się zmieścić w tym przedziale wiekowym bo wtedy te lata będzie sobie można odliczyć...Dobrze napisałem czy coś pomieszałem?

Jeszcze raz ponawiam prośbę o odpowiedzenie na pytanie-czy im dłużej rozpatrują petycję tym są większe szanse na dostanie GC ponieważ te lata można odjąć???

Napisano

przecież to sie nie zmienia bo jak odejmiesz te lata od wiekszej liczby to wyjdzie ci to samo co jakbys odjela mniej od mniejszej liczby.. chyba logiczne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...