Skocz do zawartości

GC a wyjazd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.dreczy mnie pytanie takiego rodzaju.czy moze ktos mi odp na nie.czy po zalatwieniu wszystkich formalnosci zwiazanych z gc i pozytywnej rozmowie, wyjazd z kraju do usa wynosi 120 dni??i rzecz jasna te 120 dni liczy sie od rozmowy z konsulem tak??no tak to rozuuje o ile to wszystko jest prawda oczywiscie.czy ktos cos wie na ten temat??

Napisano
Witam wszystkich.dreczy mnie pytanie takiego rodzaju.czy moze ktos mi odp na nie.czy po zalatwieniu wszystkich formalnosci zwiazanych z gc i pozytywnej rozmowie, wyjazd z kraju do usa wynosi 120 dni??i rzecz jasna te 120 dni liczy sie od rozmowy z konsulem tak??no tak to rozuuje o ile to wszystko jest prawda oczywiscie.czy ktos cos wie na ten temat??

Data ważności jest na wizie, wiza jest ważna 6 miesięcy od daty wystawienia.

Aż sprawdziłem: na rozmowie byłem 11 stycznia, wiza wystawiona 12 stycznia ważna była do 11 lipca.

Napisano
Przecież masz datę wygaśnięcia wizy na wizie...

Aż sprawdziłem: na rozmowie byłem 11 stycznia, wiza wystawiona 12 stycznia ważna była do 11 lipca.

Nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliscie.chodzi mi o gc.slyszalam ze juz po wszystkim jest okres 120dni na wyjazd i w tym czasie trzeba wyjechac zeby nie stracic jej.a sprawdzic nie moge bo jeszcze jej nie mam a pytam bo mam jeszcze zobowiazania w PL i nie wiem czy sie wyrobie w tych 120 dniach ze wszystkim po wizycie w ambasadzie.no chyba ze z gc jest tak samo jak z innymi wizami.jesli mozecie mi to jakos wytlumaczyc to bardzo bym prosila.

Napisano

Ty w Ambasadzie dostajesz wize na pobyt staly i bedziesz miec waznosc tej wizy napisana .Tak jak napisal wczesniej mpbc ze On mial czas na wyjazd do 11 lipca tzn 6 miesiecy i pewnie Ty tak bedziesz miec..

jak juz bedziesz na terenie USA to dostaniesz karte stalego pobytu tzw GC .

Napisano

Przecież masz datę wygaśnięcia wizy na wizie...

Nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliscie.chodzi mi o gc.slyszalam ze juz po wszystkim jest okres 120dni na wyjazd i w tym czasie trzeba wyjechac zeby nie stracic jej.a sprawdzic nie moge bo jeszcze jej nie mam a pytam bo mam jeszcze zobowiazania w PL i nie wiem czy sie wyrobie w tych 120 dniach ze wszystkim po wizycie w ambasadzie.no chyba ze z gc jest tak samo jak z innymi wizami.jesli mozecie mi to jakos wytlumaczyc to bardzo bym prosila.

Może od początku, masz gc czy wizę imigracyjną, bo to nie to samo?????

Naszisz z jakiego tytułu "ją" masz. Kiedy byłaś na rozmowie.... daj nam trochę więcej danych

Napisano

A wiec tak...Narazie nie mam jeszcze nic oprocz dokumentow przeslanych do meza z NVC.pytanie jest proste.czy jesli bede juz po rozmowie w ambasadzie to czy w ciagu 120 dni musze wyjechac czy tak jak piszecie w ciagu 6mies bo to standardowy termin jest??naprawde sie zamotalam troche.wybaczcie ale mozecie wytlumaczyc na chlopski rozum mi?? :?

Napisano

Madziarrek a skad Ci sie wzial ten termin 120 dni?

tak jak posty wczesniej,bedziesz miec przynajmniej 6 miesiecy na wjazd na teren USA ale to zobaczysz na wize jak dostaniesz.

Napisano

Szczerze powiedziawszy to sama nie wiem.ale jak rozmawialismy na ten temat to tesc wpomnial o tych 120 dniach i tak juz zostalo.ale on i jego rodzina wylosowali gc dosc dawno jakies 13 lat temu wiec ma nieswieze info i wolalam sie upewnic.bardzo dziekuje wam wszystkich za odp i przepraszam za klopot.

Napisano
Szczerze powiedziawszy to sama nie wiem.ale jak rozmawialismy na ten temat to tesc wpomnial o tych 120 dniach i tak juz zostalo.ale on i jego rodzina wylosowali gc dosc dawno jakies 13 lat temu wiec ma nieswieze info i wolalam sie upewnic.bardzo dziekuje wam wszystkich za odp i przepraszam za klopot.

Gdzie byłaś na rozmowie (miasto).

Z jakiego tytułu masz dostać gc?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...