marcin88 Napisano 25 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2007 cześć, dostałem wizę na rok, bilet już zakupiony. lecę na newark. czy ktos mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć, jakie papiery będę musiał wypełnić na lotnisku/w samolocie/po przylocie oraz jak wygląda rozmowa z tym urzędasem na lotnisku? dzięki z góry za odpowiedz, to moja pierwsza tak daleka wyprawa i mam lekkiego stracha
sly6 Napisano 25 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2007 marcin88 czytales moze cale Forum? jesli nie to zachecam to wtedy bedziesz wiedzial jak przebiega rozmowa,jakie sa pytania itd co do dokumentow to masz tutaj Ich wykaz: http://www.lot.com/Portal/PL/aspx/Content_...nformation.aspx
marcin88 Napisano 25 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2007 Czytałem sporo, dzieki temu forum w zasadzie dostałem wizę. Wystarczyło wpisać numer formularza albo słowo "konsul" i bez problemu znalazłem masę informacji, tak więc nawet nie musiałem pisać wtedy żadnych postów. Tym razem jednak nie za bardzo mogę cokolwiek znaleźć, a jak są wątki o urzędniku imigracyjnym, to sprzed ponad roku. Z tego co się orientuję, to teraz jest on jeszcze u nas w kraju, na lotnisku, a nie tak jak kiedyś na lotnisku w stanach. Prosze wybaczyć, jesli zadaję kolejny raz takie samo, infantylne pytanie, ale jeśli nie chcę się Wam pisac o tym setny raz (co zrozumiałe) to poproszę o linka do stosownego tematu:) Liczę na kilka prostych rad i opis jak cały ten lotniskowy proces wygląda.
sly6 Napisano 25 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2007 Przechodzisz i tak rozmowe w USA i od tej rozmowy zalezy czy zostaniesz wpuszczony a ta rozmowa w Polsce to jest tzw wstepna i jest dla osob ktore leca bez przesiadki z Warszawy do USA i samolotami lotowskimi.Chyba Ty bedziesz takim lecial jak widze. tutaj masz ta rozmowe wstepna opisana: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/d...migracyjny.html Jak czytales juz to ta rozmowa moze byc rozna i jak narazie pytania sie nie zmienili.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.