Lusia Napisano 26 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2007 Mam pytania dotyczące wypełniania samego wniosku o wizę turystyczną i załączniki: 1) czy we wniosku można używać polskich drukowanych liter (ę, ą)? 2) jak mam dwa imiona w dowodzie i paszporcie to mam je wpisać, czy wystarczy pierwsze imię 3) co zrobić jak nie mieszczą sie dane w jednej rubryce np. adres (a we wniosku jest napisane żeby podać dokładny adres)? 4) mam wyciąg z konta potwierdzony pieczątką bankową z podpisami, czy to wystarczy w Ambasadzie? 5) znalazłam w internecie dwa rodzaje wniosu w języku polskim i angielskim i troszeczke się one różnią, czy ma znaczenie który mam wypełnić? 6) czy na wizytę w ambasadzie należy się umawiać? Nie znam W-wy a będę jechała do Ambasady autem; czy jest gdzieś w pobliżu jakieś miejsce by zostawic na ten czas auto?
sly6 Napisano 26 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2007 odpowiedzi: 1 Mozesz uzywac Polskich liter we wniosku(jak wypelniasz ten wniosek co Ci podalem na dole linka ,jak ten drugi tzn w jezyku angielskim,francuskim to tam nie mozesz uzywac polskich liter) 2 wpisujesz aby 1 imie 3 jak wydrukujesz wniosek to powinnas pisac malym literami i wtedy sie zmiesci caly adres 4 ten wyciag wystarczy 5 nie ma zadnego znaczenia jaki wypelnisz ale ten co jest tylko w jezyku angielskim,francuskim to musisz w tych 2 jezykach wypelnic tzn wypelniasz po angielsku lub francusku i wtedy nie uzywasz polskich liter ,tutaj masz ten po polsku: http://geo.international.gc.ca/canada-euro...trv_appl_pl.pdf 6 nalezy byc pod Ambasada od poniedzialku do czwartku i pomiedzy godzina 8:15 a 11:00 aby sie dostac do Ambasady,teraz jest czas wakacyjny i radze byc kolo 8 rana pod Ambasada,nie jedz w piatek bo Ona jest zamknieta. Jest kolo Ambasady parking tzn od strony Sejmu jak tez kolo Ambasady sa miejsca gdzie mozna parkowac.
Lusia Napisano 26 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 26 Lipca 2007 Serdecznie dziękuje za szybką odpowiedź... jeszcze tylko zrobie zdjęcia i jade do Ambasady. ..hmm.. jakie pytania mogą zadawać w Ambasadzie; bo przyznam że trochę się stresuje przed tą rozmową...
sly6 Napisano 26 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2007 pamietaj ze zdjecia maja byc jak do paszportu . a pytania to do kogo lecisz,na ile,co robisz w Polsce,co zamierzasz tam robic,co robi osoba do ktorej lecisz itd
Lusia Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2007 06 sierpnia byłam przed 7.00 w ambasadzie. Miałam numerek 15, a tak na oko było około 50 osób. Rozmowę z konsulem miałam ok 10.00 i trała ok 3-5 min Dostałam wize bez problemów choć stresik był ogromny. Wylatuje za miesiąc. Powodzenia
sly6 Napisano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2007 Lusia tzn ze szczyt na wizy juz minal a duzo osob dostalo wizy?a gdzie sie wybierasz? zycze milej podrozy oraz pobytu w Kanadzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.