coldsauce Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 Mam takie pytanko do Ciebie (wydaje mi sie ze jestes najlepiej zorientowana jako prawnik)...Ile czasu moge jezdzic w US na prawku miedzynarodowym - z tego co wiem jest ono honorowane przez jakis czas...Bede wdzieczny za odpowiedz...Pzdr.
sly6 Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 coldsauce a jaki status bedziesz mial w USA tzn na jakiej wize bedziesz? bo jak na GC to musisz miec stanowe prawko,jak pracownicza wiza to bedzie podobnie.
coldsauce Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 Nie...bede na zwyklej wizie turystycznej...
cavscout Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 Wszystko zalezy od stanu w jakim bedziesz przebywal. Niektore stany wymagaja jedynie posiadanie krajowego prawa jazdy (w Twoim przypadku polskiego). Inne wymagaja posiadanie miedzynarodowego i krajowego. Okres na ktorym mozesz jezdzic wacha sie i zalezy od stanu. Na Twoim miejscu wszedlbym na stanowa strone DMV i sprawdzil co i jak. Pamietaj ze kazdy stan ma wlasne prawa i to co moze byc legalne i dozwolone w jednym stanie jest jak najbardziej nielegalne i karane w stanie obok.
coldsauce Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 OK...dzieki za odpowiedzi...zaraz poszperam...w moim przypadku to Floryda...jak ktos cos wie na temat dmv w tym stanie...czy honoruje czy nie bede wdzieczny....ok ide szperac...
coldsauce Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 Shit...nie moge nic znalezc...bylem na oficjalnej stronie Department of Highway Safety & Motor Vehicles (DHSMV) Florida....i nic - jest jedynie o miedzynarodowym prawku ale wydawanym dla amerykanow...hmm...
mpbc Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 OK...dzieki za odpowiedzi...zaraz poszperam...w moim przypadku to Floryda...jak ktos cos wie na temat dmv w tym stanie...czy honoruje czy nie bede wdzieczny....ok ide szperac... Pamiętaj iż nie ma czegoś takiego jak prawko międzynarodowe. Jest tylko dodatek do prawka polskiego, który określa co i jak. Sam papierek prawka międzynarodowego nie ma żadnej wartości bez prawka właściwego.
coldsauce Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2007 OK...nie czepiajmy sie szczegolow - przeciez nie w tym rzecz...chodzi mi tylko o konkretne info....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.