qbson Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Czesc. Mam pytanie, ile osob mozna wozic na prawo jazdy polskie kat. B.? W Polsce jest to bodajże 9+kierowca, a powyżej trzeba prawo jazdy na autobus. Pozdrawiam
qbson Posted August 3, 2007 Author Report Posted August 3, 2007 Nie do konca rozumiem. Jezeli mam 20 pasow w samochodzie to moge tyle osob przewozic bez wzgledu na moje prawo jazdy?
emartyna Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 Hm.. wydaje mi sie, ze te prawo jest takie tame w stanach jak w Polsce. Jesli masz prawo jazdy kat. B to mozesz prowadzic samochody osobowe, a w samochodzie osobowym maksymalnie moze byc tylu pasazerow ile jest j/w pasow bezpieczenstwa czyli 3,4,7 zalezy jak duze auto. Ale 20? to chyba juz nie osobowe Chyba, ze zle zbudowales pytanie i masz na mysli cos innego.
sly6 Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 W Polsce masz 8 pasazerow plus kierowca wiec w sumie 9 osob .
qbson Posted August 3, 2007 Author Report Posted August 3, 2007 TYlko ze mam konkretnie na myśli samochod z wypożyczalni: http://reservations.nycexoticcarrentals.co...passenger-vans/ Prawdopodobnie nikogo to nie bedzie interesowac jakie ja mam prawo jazdy i policja tez sie pewnie tym nie bedzie przejmowac ale ja poprostu jestem ciekawy ile oficjalnie moge przewiezc osob.[/u]
cavscout Posted August 3, 2007 Report Posted August 3, 2007 TYlko ze mam konkretnie na myśli samochod z wypożyczalni:http://reservations.nycexoticcarrentals.co...passenger-vans/ Prawdopodobnie nikogo to nie bedzie interesowac jakie ja mam prawo jazdy i policja tez sie pewnie tym nie bedzie przejmowac ale ja poprostu jestem ciekawy ile oficjalnie moge przewiezc osob.[/u] Tak jak napisalem, mozesz wiesc tylu ludzi, ile samochod ma pasow bezpieczenstwa. A ten samochod to nic innego niz zwykly van.
qbson Posted August 3, 2007 Author Report Posted August 3, 2007 No w porzadku, ale w takim wypadku mógłbym też prowadzić autokar? Nowe autokary mają pasy bezpieczeństwa przeciez. Z góry dziekuje za odpowiedzi i sorka za problem
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.