Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna do USA (Ambasada Al.Ujazdowskie)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No wlasnie nie wiem, czy sciema :D czy po prostu nie chcial mi powiedziec, ze nie chca mnie puscic po maturze :D trudno powiedziec :lol:

Jade najprawdopodobniej do Chicago w wakacje albo do NY (jezeli znajde kogos, kto by sie ze mna zabral)

Pozdr

Napisano

ta czarna pani to jest w ambasadzie w Warszawie czy w konsulacie w Krakowie, bo to niezla hetera musi byc...:D

A tak btw o co chodzi z tym 'drop...'??To jest dla tych ktorzy w tamtym roku dostali wize na minimum 5 lat.A Ty Santa miales na rok i nastepnym razem jak byles po wize dali na 5 ??Czy dobrze zrozumialam??

Napisano
ta czarna pani to jest w ambasadzie w Warszawie czy w konsulacie w Krakowie, bo to niezla hetera musi byc...:D

A tak btw o co chodzi z tym 'drop...'??To jest dla tych ktorzy w tamtym roku dostali wize na minimum 5 lat.A Ty Santa miales na rok i nastepnym razem jak byles po wize dali na 5 ??Czy dobrze zrozumialam??

ja mialem na rok, potem znowu na rok, a potem na 5 lat (obecna)

to z tym drop in box, to jest staranie sie o wize bez wyjazdu na rozmowe do konsulatu - to jest dla staruszkow, ludzi na specyficznych "sto3kach" i ich nieletnich dzieci, ludzi ktorym sie skonczyla wiza w ciagu ostatnich 12mcy (od zeszlego lata - minimum 5-letnia) itd itp - wszystkie info na ten temat sa na stronie konsulatu usa w wawie. - tam to jest bardziej szczegolowo opisane niz ja to zrobilem. po prostu procedura wyglada tak - wysyla sie DHLem paszport z wypelnionym wnioskiem, oplata i zdjeciem i po kilku dniach paszport przyjezdza z powrotem do domu z nowa wiza - ewentualnie (w nielicznych przypadkach) zaproszeniem na rozmowe do wawy.

a ta czarna pani - jest w warszawie - jest chyba dosc charakterystyczna i zauwazalna skoro wszyscy o niej pisza ;-)

Napisano

sprostowanie: sorry, ze Was wlasnie wprowadzilem w blad - ale wlasnie przed chwila zauwazylem, ze wycofali ta mozliwosc bezwyjazdowego zalatwienia wizy dla posiadaczy wiz b1/b2 :-( jeszcze w 2004 mozna bylo tak zalatwic - a teraz na ich stronie zauwazylem ze juz nie :-( sorry, jezeli kogos wprowadzilem w blad i dalem jakas zbedna nadzieje... :oops:

zauwazylem, ze teraz bardzo okroili liste osob ktore moga tak zalatwic wize - jeszcze wczesniej mogli tak otrzymywac wizy (oprocz tych co opisalem wczesniej) profesorowie i ich dzieci, osoby na wysokich stanowiskach w urzedach panstwowych (wojewodzkich itd) i ich dzieci, wojskowi od okreslonego stopnia w zwyz, dzieci stewardess itd itp.... a teraz widze ze tylko mozna tak zalatwiac jakies wizy dyplomatyczne, nato itd... :-( szkoda

Napisano

Szymek87 mnie sie wydaje ze w kwesti tej wizy wazne jest to ze nie jestes jeszcze pelnoletni (wg polskiego prawa) i dlatego na poczatek dostales na rok:? ...ale to moja opinia:P ja tez w zeszlym roku dostalam wize na rok i bylam wtedy w Twoim wieku a teraz jestem juz maturzystka i ponownie musze jechac do ambasady;/.

Pozdrawiam:)

Napisano

co do spotkania z Konsulem to zobaczyl moja wize do Kanady i ze tam bylem i wrocilem wiec sie spytal kogo mam w Kanadzie i kogo mam w USA...(tzn do kogo jade do USA),potem zapytal sie mnie czy robie a ja ze pracuje wiec czy mam zaswiadczenie z pracy wiec mu podalem ,po chwili zapytal sie mnie czy chce wize dostac jutro czy Servisco(teraz DHL:))ja odpowiedzialem ze DHL i po paru dniach mialem ja w domu:)),zycze Wam powodzenia w Ambasadzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...