Skocz do zawartości

Konto - najlepszy bank

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To widac ze wybralem nienajlepszy bank delikatnie mowiac. Jestem w USA ponad rok i Wachovia nie chce dac karty kredytowej. A nie maja Secure Credit Card.

Po jakim czasie od zalozenia konta mozna dostac karte kredytowa np w Bank of America?

Wachovia jest slabym bankiem i kombinuja jak moga. Jestes dla nich dobrym klientem jak masz duzo forsy na koncie. I do tego maja duzo ukrytych oplat. Jeszcze rok temu mieli prowizje za zamkniecie konta LOL.

W Boa secured od razu, a karte kredytowa po miesiacu mozesz juz miec, po 3 miesiacach posiadania konta daja karte kredytowa dla osob bez SSN!

Napisano

WITAM

Bank of America ma teraz promocje.

Za zalozenie konta daja na Twoje konto 25 $ !!! konto bez oplat - opcja przelewania pensji na konto ,bardzo duzo oddzialow i ATMow ,wiec chyba warto zastanowic sie nad tym bankiem .

Napisano

ja stawiam na bank of america, nie ze wzgledu na wygode, ale ze wzgledu na jedne z najlepszych zabezpieczen internetowych wsrod amerykanskich bankow. jako jedyny (a przynajmniej jedyny na zachodzie) oferuje kody sms-owe, ktore na dzien dzisiejszy sa najbezpieczniejsza metoda ochrony transakcji. wiekszosc bankow amerykanskich ma tylko login i haslo, bank of america ma dodatkowe zabezpieczenie w postaci SiteKey, ktorym bank identyfikuje sie klientowi, a nie odwrotnie.

pozdrawiam,

aniolova

Napisano
ja stawiam na bank of america, nie ze wzgledu na wygode, ale ze wzgledu na jedne z najlepszych zabezpieczen internetowych wsrod amerykanskich bankow. jako jedyny (a przynajmniej jedyny na zachodzie) oferuje kody sms-owe, ktore na dzien dzisiejszy sa najbezpieczniejsza metoda ochrony transakcji. wiekszosc bankow amerykanskich ma tylko login i haslo, bank of america ma dodatkowe zabezpieczenie w postaci SiteKey, ktorym bank identyfikuje sie klientowi, a nie odwrotnie.

pozdrawiam,

aniolova

sitekey jest juz w wielu bankach. wiekszosc bankow ubezpiecza twoj dostep do netu, wiec nawet w przypadku fraudu zwroca kase, chociaz napewno duzo nerwow sie przy tym zje. Dlatego banki nie kwapia sie z wprowadzaniem nowych rozwiazan. Wystarczy, ze zrobia wirtualna klawiature do wpisania hasla i juz nie szczyta zaden robak wprowadzanego hasla, chociaz hasla sms lub token najlepsza sprawa.

Napisano

to ja mam inne pytanie odnosnie bankow. slyszalem ze w niektorych przy otwieraniu konta dostaje sie jakies drobne pieniadze na konto, cos w ramach bonusu za otwarcie konta u nich. czy ktos wie cos wiecej na ten temat i w jakich bankach tak jest?

Napisano
to ja mam inne pytanie odnosnie bankow. slyszalem ze w niektorych przy otwieraniu konta dostaje sie jakies drobne pieniadze na konto, cos w ramach bonusu za otwarcie konta u nich. czy ktos wie cos wiecej na ten temat i w jakich bankach tak jest?

Dostaje sie, ale musi byc akurat promocja. W wielu bankach tak jest i musisz akurat trafic na okazje. Ale nie martw sie, po roku kalendarzowym wysla ci kwit do IRS, ze to twoj przychod i musisz zaplacic od tego podatek.

Napisano

potwierdzam ze wachowia ma oplaty przy zamknieciu konta, dlatego jak wracalem do kraju zostawilem na koncie 2$ i go nie zamykalem :P

lecz nie bylo zadnych problemow z przeprowadzaniem zakupow przez paypal, wiem gdyz robil to moj kumpel ktory mial konto w tym samym banku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...