Skocz do zawartości

prawo jazdy bez statusu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kolega mnie pytal czy jest jeszcze mozliwosc zrobic prawko bedac tu nielegalnie jesli taak to gdzie i ile to kosztuje ?? (bez ssn bez niczego tylko paszport z nie aktualna wiza :P )

i czy to prawda:

posiadam prawo jazdy ny wazne 4 lata ale z adnotacja tem visitor slyszalem ze policja nie zwraca na to uwagi bo prawko jest oki a ze jestem tu legalnie lub nie nie ma znaczenia dlanich

Napisano
kolega nie pytal czy jest jeszcze mozliwosc zrobic prawko bedac tu nielegalnie jesli taak to gdzie i ile to kosztuje ?? (bez ssn bez niczego tylko paszport z nie aktualna wiza :P )

i czy to prawda:

posiadam prawojazdy ny wazne 4 lata ale z adnotacja tem visitor slyszalem ze policja nie zwraca na to uwagi bo prawko jest oki a ze jestem tu legalnie lub nie nie ma znaczenia dlanich

Temp visitor nie jest data waznosci prawka, a data EXPIRE DATE...Policja nie zwraca, bo nie ma jak nawet tego wyegzekwowac i sprawdzic, czy masz status legalny czy nie, bo zawsze mozesz sie tlumaczyc, ze wyslales podanie o przeksztalcenie statusu i o czasu otrzymania odpowiedzi jestes legalnie.

Napisano

oczywiscie, ze jest. W Washingtonie mozesz to zrobic. Zupelnie legalnie. Bez waznego statusu i bez posiadania SSN. Koszt, o ile dobrze pamietam, 30 dolarow.

Napisano

Agula a jak to jest jak ktos przedstawi adres ze wschodu USA?

po drugie nie ma pewnosci ze ktos majac prawko ze stanu Washington a miejsce zamieszkania w NY nie bedzie poproszony o wymiane prawka na to w NY ...

Napisano
Agula a jak to jest jak ktos przedstawi adres ze wschodu USA?

po drugie nie ma pewnosci ze ktos majac prawko ze stanu Washington a miejsce zamieszkania w NY nie bedzie poproszony o wymiane prawka na to w NY ...

A jak ty sobie wyobrazasz adres prawko z 1 stanu, a adres z innego? To nie jest nigdzie mozliwe! Musi byc adres z danego stanu. Moze mailling address mozesz dac z innego stanu i wtedy by korespondencja szla. Nikt nie poprosi o zmiane na nowego stanu, bo nie bedzie wiedzial jak dlugo sie mieszka w NY.

Napisano

sly, jest tak jak pisze kuba. Mozna miec niewazne dokumenty (oczywiscie te co im sie data waznosci skonczyla a nie te salszowane :P ) jednak nalezy miec jakis dowod na to, ze jest sie rezydentem danego stanu. W Washingtonie jest to np. poczta z banku, czy tez rachunek za gaz, prad. Nie liczy sie poczta od osoby prywatnej.

Tez z tego co sie orientuje, wedlug prawa w zadnym stanie nie mozesz jezdzic na prawo jazdy jezeli zmieniles zamieszkanie. Jest okreslny czas w jakim powinno sie wyrobic tenze dokument. Oczywiscie w razie kontroli mozna probowac oklamywac policjanta, ze tylko jest sie gosciem. Ale jak to z tym bywa to nie wiem. Pewnie roznie ;)

Pozdrawiam

Napisano

Agula dzieki a ta odpowiedz,,zeby nie bylo za kazdy moze przyjechac do tego stanu i starac sie o wydanie prawka...

Pamietam kiedys pisalo o takich osobach co tak robilo za czyims posrednictwem i potem mialy same problemy z tym wiec o tym nalezy pamietac tez.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...