Gość alik Napisano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2008 ja na to licze, ze dolar spada, w europie coraz lepiej sie powodzi - zarobki itd... ja zawsze chcialam tam mieszkac, a nie lece za kasa tylko... jest wiele czynnikow, od niej wazniejszych. jestem dobrej mysli.
Keyser Soze Napisano 26 Marca 2008 Zgłoś Napisano 26 Marca 2008 Klucz do zniesienia wiz lezy tutaj............................: Amerykanie narzekają, że kolejne polskie rządy nie robią nic, by zniechęcić do występowania o wizy tych, którzy i tak nie mają szans, by je dostać. - Rządy innych krajów organizowały akcje propagandowe, a u was cisza - opowiada nam były pracownik konsularny USA w Polsce. - A my przecież musimy odrzucić kogoś, kto ma 500 zł renty, brata, który nielegalnie został w USA, i mówi, że chce jechać do Stanów na wczasy... 80 proc. odmów w Polsce to wnioski z trzech regionów, z których od pokoleń tradycyjnie jeździ się do Chicago do pracy - z Podhala, Rzeszowszczyzny i Podlasia. - Czy naprawdę nie można wytłumaczyć tym ludziom, że składając wnioski, przekreślają szanse na zniesienie wiz dla całego kraju? - pyta amerykański urzędnik. http://www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4933211.html
myszak65 Napisano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2008 A skąd wziąłeś 0 dla 2008 i 2007? Przecież cała masa osób składa petycje rodzinne i jest sponsorowana przez pracodawców. bo tutaj chodzi o loterie wizowa gdzie w 2007 i 2008 Polska nie brala udzialu i jest obecnie wykluczona. A to ze sa sponosorowanie rodzinne i przez pracodawcow to nie sa "sponosorowaniA" z powodu loterii. MOWA JEST O LOTERII WIZOWEJ.
Jackie Napisano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2008 bo tutaj chodzi o loterie wizowa gdzie w 2007 i 2008 Polska nie brala udzialu i jest obecnie wykluczona. A to ze sa sponosorowanie rodzinne i przez pracodawcow to nie sa "sponosorowaniA" z powodu loterii. MOWA JEST O LOTERII WIZOWEJ. Udział w loterii zależy od ilości WSZYSTKICH przyznanych wiz imigracyjnych - z każdej kategorii, nie tylko wylosowanych.
Nimfa Napisano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2008 Cześć Krysia! Widzę że jesteś oblatana w tabelkach więc może mi podpowiesz gdzie znajdę włąściwe dane dotyczące kolejki oczkujących i daty rozpoatrywania poetycji złożonych przez rezydentów na małżónka, bo mam kilka danych które nie są spójne tzn. lokalne bióra mają całkiem krótkie czasy oczekiwania a strona główna pokazuje ze kolejka oczekujących jest znacznie dłuższa, dzieki. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.