skola Napisano 9 Października 2007 Zgłoś Napisano 9 Października 2007 Witam mam takie wazne pytanie do was... dostałem promesę w paszporcie na wize turystyczna na 10 lat. W wakacje pojechalem do znajomych i na terenie USA dostalem promese do grudnia 2007 czyli 6 miesiecy, w samolocie tez wypelnialem ten wniosek I-94, problem jest w tym ze wrocilem juz do kraju we wrzesniu. Dowiedzialem sie ze niby to na wyjezdzie powinni pobrac ode mnie odciski palcow ( tak jak na wjezdzie ) ja jednak nic takiego nie zrobilem, nic nikt nie mowil a nic nie widzialem zeby bylo napisane ze musze takiej procedurze sie poddac, czy w paszporcie powinienem miec jakas adnotacje ze wyjechalem w terminie z USA? bo w paszporcie mam tylko jakies dziury od spinacza i na tej samej kartce mam tylko wbite date WJAZDU do usa nic wiecej .... Czy mam rozumiec ze niby siedze tam jeszcze w USA?? Chce za rok znowu sie wybrac do USA i zeby sie nie okazalo ze mnie nie wpuszcza bo niby nielegalnie przebywam jeszcze u nich .... jak to jest prosze o odp
Madziarrek Napisano 9 Października 2007 Zgłoś Napisano 9 Października 2007 Poczekaj na odp kogos bardziej kompetentnego ode mnie ale z tego co czytalam posty innych osob to wywnioskowalam ze jesli zabrali ci I-94 to nie bedzie problemu z wjazdem kolejnym razem.takie jest moje zdanie
t0d Napisano 9 Października 2007 Zgłoś Napisano 9 Października 2007 czy i-94 masz przy sobie? czy masz kartę pokładową z lotu powrotnego? czy masz w paszporcie jakiś stempel/wizę świadczącą o tym, że wyjechałeś z USA przed terminem upływu wizy? jeśli nie zabrali ci i-94 - poszukaj gdzieś na forum jest adres na który masz to odesłać razem z kartą pokładową (dobrze mieć ksero na przyszłość ;-)
sly6 Napisano 9 Października 2007 Zgłoś Napisano 9 Października 2007 Odpowiedz na to pytanie padlo juz na tym Forum,warto poszukac a tutaj masz odpowiedz co nalezy zrobic w tej sytuacji: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n..._departure.html
skola Napisano 9 Października 2007 Autor Zgłoś Napisano 9 Października 2007 no wlasnie nie mam nic zadnej pieczątki ze wyjechałem mam TYLKO dziury po spinaczu czyli wnioskuje ze sami zabrali sobie to i-94 bo ja caly dom juz przetrząsnąłem i nic takiego nie znalazłem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.