skola Posted October 9, 2007 Report Posted October 9, 2007 Witam mam takie wazne pytanie do was... dostałem promesę w paszporcie na wize turystyczna na 10 lat. W wakacje pojechalem do znajomych i na terenie USA dostalem promese do grudnia 2007 czyli 6 miesiecy, w samolocie tez wypelnialem ten wniosek I-94, problem jest w tym ze wrocilem juz do kraju we wrzesniu. Dowiedzialem sie ze niby to na wyjezdzie powinni pobrac ode mnie odciski palcow ( tak jak na wjezdzie ) ja jednak nic takiego nie zrobilem, nic nikt nie mowil a nic nie widzialem zeby bylo napisane ze musze takiej procedurze sie poddac, czy w paszporcie powinienem miec jakas adnotacje ze wyjechalem w terminie z USA? bo w paszporcie mam tylko jakies dziury od spinacza i na tej samej kartce mam tylko wbite date WJAZDU do usa nic wiecej .... Czy mam rozumiec ze niby siedze tam jeszcze w USA?? Chce za rok znowu sie wybrac do USA i zeby sie nie okazalo ze mnie nie wpuszcza bo niby nielegalnie przebywam jeszcze u nich .... jak to jest prosze o odp
Madziarrek Posted October 9, 2007 Report Posted October 9, 2007 Poczekaj na odp kogos bardziej kompetentnego ode mnie ale z tego co czytalam posty innych osob to wywnioskowalam ze jesli zabrali ci I-94 to nie bedzie problemu z wjazdem kolejnym razem.takie jest moje zdanie
t0d Posted October 9, 2007 Report Posted October 9, 2007 czy i-94 masz przy sobie? czy masz kartę pokładową z lotu powrotnego? czy masz w paszporcie jakiś stempel/wizę świadczącą o tym, że wyjechałeś z USA przed terminem upływu wizy? jeśli nie zabrali ci i-94 - poszukaj gdzieś na forum jest adres na który masz to odesłać razem z kartą pokładową (dobrze mieć ksero na przyszłość ;-)
sly6 Posted October 9, 2007 Report Posted October 9, 2007 Odpowiedz na to pytanie padlo juz na tym Forum,warto poszukac a tutaj masz odpowiedz co nalezy zrobic w tej sytuacji: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n..._departure.html
skola Posted October 9, 2007 Author Report Posted October 9, 2007 no wlasnie nie mam nic zadnej pieczątki ze wyjechałem mam TYLKO dziury po spinaczu czyli wnioskuje ze sami zabrali sobie to i-94 bo ja caly dom juz przetrząsnąłem i nic takiego nie znalazłem
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.