sly6 Napisano 14 Października 2007 Zgłoś Napisano 14 Października 2007 Te kartki dostaniesz przed ladowaniem i wypelniasz dwie ,,jedna tzn I-94 i dla celnikow tutaj masz te kartki pokazane i opisane: http://www.lot.com/Portal/PL/aspx/Content__Information.aspx pamietaj aby pilnowac tej I-94 bo czesc tej kartki przyczepia Ci do paszportu(wloza).
anussia Napisano 23 Października 2007 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2007 Mam kolejne pytanko dotyczace rozmowy z oficerem do spraw imigracji na lotnisku. Przeczytalam gdzies na forum, ze dziewczyna - Japonka leciala do chlopaka do USA - Amerykanina i powiedziala doslownie, ze leci do chlopaka i jej nie wpuscili. Czy taka sytuacja jest mozliwa? Czy lepiej jest powiedziec, ze jedzie sie do kolegi?
sly6 Napisano 23 Października 2007 Zgłoś Napisano 23 Października 2007 anussia wszystko zalezy jak kto sie powie i jesli wyjdzie ze lecisz wziasc slub na terenie USA to mozesz zostac zawrocona. Jesli chcesz uniknac pewnych spraw to powiesz ze lecisz w odwiedziny oraz tez zwiedzac .
www.aircafe.pl Napisano 24 Października 2007 Zgłoś Napisano 24 Października 2007 1) 1,2 godziny to o wiele za krótko 2) rozmowa z urzędnikiem na JFk 3) bagaż musi być odebrany i nadany dalej na JFK 4) powodzenia Te kartki dostaniesz przed ladowaniem i wypelniasz dwie ,,jedna tzn I-94 i dla celnikowtutaj masz te kartki pokazane i opisane: http://www.lot.com/Portal/PL/aspx/Content__Information.aspx pamietaj aby pilnowac tej I-94 bo czesc tej kartki przyczepia Ci do paszportu(wloza). nie ma reguły
anussia Napisano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Napisano 24 Października 2007 1) 1,2 godziny to o wiele za krótko2) rozmowa z urzędnikiem na JFk 3) bagaż musi być odebrany i nadany dalej na JFK 4) powodzenia no dobra nastraszyles/as mnie ze nie zdaze wiec napisalam bezposrednio do linii lotniczych i mi powiedzieli, ze oni tak ukladaja loty zeby zdazyc i biora wszystko pod uwage i ze sprawdzili moja rezerwacje i ze musze zdazyc
Freya Napisano 24 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2007 Dopiero teraz ten post odkrylam :/ Bardzo mi pomogl. I tak w ogole to dzieki sly6 za tak pomocne informacje !!!
Rademedes Napisano 25 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2007 3) bagaż musi być odebrany i nadany dalej na JFK Jest jakis powod dlaczego bagaz musi zostac nadany ponownie? Mi sie zdarzalo leciec na dlugich trasach roznymi liniami (a wiec posiadalem 2 oddzielne bilety) i wystarczylo ze na miejscu rozpoczecia podrozy podalem obsludze drugi bilet i nie musialem sie juz bawic z przenoszeniem bagazy, zmienialem terminale na JFK i nic mnie nie obchodzily bagaze. Na naklejce na bagazu podane sa poprostu kolejne etapy podrozy. Wiec po co sobie utrudniac skoro mozna latwiej ?
sly6 Napisano 26 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2007 Rademedes kiedys lecisz z Polski do USA i na terenie USA masz przesiadke to musisz wziasc swoje bagaze,odprawic sie i je tzw nadac ponownie ,teraz rozumiesz
Rademedes Napisano 27 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2007 Hehe no wlasnie lecialem i nie odprawialem to nie wiem skad te roznice w drodze powrotnej tez nie bylo takiej potrzeby, aby sie odprawiac ponownie. Zakrecone to wszystko
sly6 Napisano 27 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2007 Moze inaczej powiem,miales moze inspekcje celna z bagazem?a potem polozyles te bagaze np na wozek z numerem lotu ktorym miales leciec bo zawsze jest tak ze w 1 porcie w USA masz inspekcje paszportowo-bagazowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.