Observer Napisano 4 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2007 Witam wszystkich. Niedługo wylatuję do USA. Będzie to mój pierwszy lot do USA. Chciałabym zapytać osób, które ostatnimi czasy latały LOT'em: - czy bagaż podręczny może znajdować się w torbie na kółkach (w googlach znajduję różne odpowiedzi, między innymi i takie, że bagaż podręczny to jakieś przezroczyste woreczki...) - czy można w bagażu podręcznym przewozić i korzystać w czasie lotu (za wyjątkiem startu i lądowania) z palmtopa (bez funkcji telefonu), odtwarzacza DVD. - co LOT serwuje do jedzenia i picia w czasie lotu i ile razy? Są jakieś ograniczenia na osobę odnośnie podawanych napojów typu woda mineralna, sok? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Observer
coldsauce Napisano 5 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2007 Witam oto odpowiedzi: -na lotach atlantyckich LOT-em mozesz miec 2xbagaz podreczny ktory nie moze przekraczac 6 kg sztuka, czyli limit to 2x6kg z tolerancja do 2kg - moze miec koleczka, ale musi sie miescic rozmiarowo w danym przedziale (nie pamietam jakim sprawdz na stronie lotu), poza tym nie mozesz miec w nim plynow, zeli i kosmetykow ktore przekraczaja 100ml sztuka, lacznie nie moga przekraczac litra -mozna -zajrzyj na strone lotu Cale info jest zawsze na stronie przewoznika, szukaj tam
Observer Napisano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Napisano 5 Listopada 2007 Dzięki za info, ale właśnie o to chodzi, że co do ostatniego pytania, to na stronie LOT nie ma konkretnych odpowiedzi. Są tylko ogólniki. Myślałam, że może ktoś ostatnio leciał Lotem to mógłby mi odpowiedzieć szerzej, ale dzięki
kubakj Napisano 5 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2007 Sa 2 posilki, jeden niedlugo po starcie samoloty i drugi niedlugo przed ladowaniem. Oczywiscie rozdanie posilkow i napojow troche trwa dla wszystkich pasazerow. Teraz chyba jest 1 posilek goracy, a drugi to lekki lunch. Kiedys byly 2 dania gorace. Na innych liniach jest podobnie teraz.
Rademedes Napisano 8 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2007 LOT ma alkohol za darmo, w dowolnej ilości Można się zatem nabawić choroby filipińskiej juz w samym samolocie
sly6 Napisano 8 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2007 To teraz wiem dlaczego nie ktorym trudno jest wyjsc z samolotu po wyladowaniu
Pshemass Napisano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2007 woreczki owszem - ale służą tylko do płynów i nie stanowią jako takiego bagażu - wprowadzono je po zakazie wnoszenia napoi na pokład samolotów. resztę już przedmówcy wyjaśnili pozdr
Observer Napisano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2007 Nie chcę rozpoczynać nowego wątku, więc podepnę moje pytania pod ten "mój" wątek. Wylot do USA zbliża się dużymi krokami, zostały mi dwa tygodnie. Ponieważ jest to moja pierwsza podróż za ocean, to trochę się tym wszystkim denerwuję Przeczytałam już wiele wypowiedzi odnośnie rozmowy z pracownikiem imigracyjnym na lotnisku, więc mniej więcej wiem jakich pytań się spodziewać. Lecę tam tylko na 2 tygodnie, mam nadzieję, że pracownik imigracyjny w to uwierzy. Mam urlop w pracy i jadę tam spotkać się rodziną, której nie widziałam kilkanaście lat. Dopiero na wakacje chciałabym polecieć tam na miesiąc. Czy pracownik imigracyjny może, podobnie jak konsul w ambasadzie, poprosić o jakieś papiery, typu: zaproszenie, zaświadczenie o zatrudnieniu i tym podobne? Czy raczej są to tylko pytania typu: gdzie, do kogo, po co i na jak długo? Dziękuję za wyrozumiałość
sly6 Napisano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2007 Jesli wydasz mu sie podejrzany to moze poprosic o np bilet powrotny,zaproszenie,moze poprosic o dane osoby do ktorej przyleciales ... a to jest urzednik imigracyjny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.