Skocz do zawartości

Co, kiedy, gdzie i jak na lotniskach w USA

Freya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Freya!!

czuje to samo.. nic tylko strasza i srasza hehe :) ale spoko co ma byc to bedzie nie!

a skad lecisz?

mi zostaly jeszcze 34 dni.. oh yeah:D w tym 3 zalki i 3 rozdzialy pracy magisterskiej do oddania hehe :(

pozdro!

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wielkie dzięki !!! :( Ja lece jedenastego więc chyba będzie dobrze. Zresztą - jak moja ciocia ze znajomością ang = yes i no, poradziła sobie bez problemu to i my damy radę heheh:D

Anussia - życzę Ci powodzenia i wytrwałości z pracą magisterską :rolleyes: Mi zostały 2 zal i egzaminy po powrocie :D

Ja lecę z Berlina do NY a potem do Atlanty i do malutkiego Wilmington :)

Napisano

Freya widzisz czasami taka Ciocia ma latwiej niz takie osoby mlode jak Wy na granicy

a i pamietaj jak nie znasz dobrze odpowiedzi to lepiej nic nie mow niz masz powiedziesz yes lub no :)

Napisano
i pamietaj jak nie znasz dobrze odpowiedzi to lepiej nic nie mow niz masz powiedziesz yes lub no :rolleyes:

A co masz na mysli?? Moglbys mi podac jakis przyklad?? :( kurcze bo zwatpilam :)

Napisano

Np moga zadac pytanie czy zamierza Pani pracowac,uczyc sie a Ty powiesz yes ,rozumiesz co mam na mysli :)

co do nauki to wtedy moga Ci zadac pytania szczegolowe.

Napisano

No tak, masz racje :(!

Hehe podejrzewam, ze gdyby ktos sie przyznal na lotnisku, ze ma zamiar pracowac na wizie turystycznej to od razu by go cofneli. :)

Napisano

Jesli nie zdazysz na lot z winy przewoznika... (samolot w ktorym lecisz sie spozni i nie zdazysz na nastepny) - wtedy przebukuja ci bilet na najblizszy mozliwy + mozesz dostac darmowa kolacje itd.; jesli spoznisz sie ze swojej winy wtedy przebukuja ci za dodatkowa oplata - w Delcie 50$ (lot krajowy)... lot miedzykrajowy np. w Air France 80$

Napisano

Wydaje mi się, że będziesz musiała przejść immigration po przylocie na JFK. A jeśli zmieniasz linię lotniczą to prawie na pewno. To strasznie wydłuża procedurę. Trzeba też doliczyć czas na zmianę terminalu w przypadku zmiany linii lotniczej. Sam odbiór bagażu nie jest zły i zwykle trwa w miarę krótko. Tak samo jak wydruk karty pokładowej i odprawa bagażowa. Przynajmniej tak to wyglądało gdy podróżowałem DELTĄ po USA. Jednak z tego przewoźnika nie byłem zadowolony. A może się po prostu czepiam. Tak czy inaczej najedz się przed wylotem bo Delta ma fatalny catering i nawet jak się chce zapłacić ( a jest u nich drogo) to często nie ma za co, bo albo wcale nie ma dania z menu, albo już wyprzedali.

Napisano

aniuczek jak przylatujesz np z Europy to na 1 lotnisku w USA zawsze przechodzisz przez inspekcje paszportowo-bagazowa i tak bedzie i w tym przypadku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...