mayane Napisano 27 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2007 Jestem au pair, za 2 tygodnie lece do Polski i musze odnowic moja wize, ktora niedawno wygasla, teraz jestem w USA na statusie. Czy potrzebuje jakis innych dokumentow niz te standardowe(ds-156, ds-157, ds-158)? czy ktos sie orientuje w tym temacie? i jak oceniacie moje szanse na odnowe tej wizy? jestem po studiach (w Polsce), lat 25, 3 raz w USA ( wczesniej 2 razy na work and travel), ponad rok w Stanach teraz ...
charolastra Napisano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2007 J1 nie mozna przedluzac ,musisz po prostu znowu zlozyc papiery ale juz nie na J1 i raczej bedzie trudno, by dostac pracownicza czy turystyczna. jestes po studiach, jestes mloda. kwalifikujesz sie do odmowy szczerze mowiac.
mayane Napisano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2007 Hehe a wlasnie ze dostalam nowa J1 ( jest cos takiego jak renewal, i mozna dostac nastepna J1 ) wczoraj bylam.. zapytali jakie mam plany po powrocie, do kiedy chce zostac, i to w sumie wszystko Czekam na moj paszport teraz. Ah no i dokumenty wszystkie te co w zapytaniu mialam ze soba, no i SEVIS, ktory mialam wpiety w poprzedniego DS'a. Yay!
karina Napisano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2007 Jest kilka rodzajow wiz J. Wiza J dla au pair na mocy tego, ze mozna ja przedluzyc do max. kolejnych 12 miesiecy, kwalifikuje sie do tego aby miec wbita nowa promese w paszport. Generalnie z tym nie ma problemow jesli organizacja pamieta aby zrobic update w SEVIS. Wiza J dla work and travel nie podlega przedluzeniu. Podobnie jak wiza J dla trainee jesli przekroczy sie maksymalny czas pobytu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.