mezzi Napisano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2007 Jackie jak tylko dorwe kolezanke to cos sie popytam dokladniej z tego co pamietam to mowila ze z "normalnym" jedzeniem tam nie ma problemow.. wszystko jest pod europejczykow i amerykaninow robione jak bede cos wiedzial wiecej to napisze . pzdr ;]
GAZDA Napisano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2007 ta druga stronka jest nieco chaotyczna, trudno tam sie połapać ale mozna tam znaleźć bardzo cenne informacje od expatriatów mieszkających w różnych dziwnych krajach. mozna poczytać o prawdziwym zyciu, i relacje tych ludzi silnie sie róznią od tych na stronach promujących turystyke w danym kraju...
Jackie Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2007 mezzi, z zgóry dziękuję Gazda, ta stronka jest b. fajna. Dzś czytałam wstępnie o tym jak wygląda mieszkanie na stałe na wyspach. Lubię planować życie na 30 lat naprzód Kto wie, może po odchowaniu dzieci się przeprowadzę do raju?
GAZDA Napisano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2007 jeśli masz sporo kasy, to masz tu kilka fajnych działek KLICK! i jeszcze raz KLICK bo ja jakiś czas temu sie tym interesowałem i niestety musiałem nawet plany pozucić
Jackie Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2007 Powiedzmy że przed emeryturą planuje mieć odłożone trochę kasy, ale na pewno nie kilkadziesiąt baniek Poza tym na cholerę mi 600 lub 200 akrów ziemi? Jak już to teraz, na starość nie będę ganiała po zarośniętej dżunglą wyspie tylko siedziała pod palmą, do tego mi te akry niepotrzebne Oferty są super, mieć własną wyspę to marzenie. Obawiam się tylko że to worek bez dna jak w przypadku pana Stana Wisniewskiego, który kupił sobie z oszczędności wysepkę Mai Moana na Polinezji Francuskiej i wykańczają go obecnie podatki i koszty życia. O ile już nie wykończyły, urządził tam jakiś czas temu mini-resort, a potem wystawił wyspę na sprzedaż, może ktoś ja kupił. Możesz kuknąć: http://www.mai-moana-island.com
mezzi Napisano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2007 Jackie tyle udalo mi sie dowiedziec... ja sobie pomylilem nazwy i moja kolezanka byla na st thomas no ale masz chociaz Tyle chociaz pewnie to wiesz:) "nie wiem co ci moge na temat tego powiedziec jedyne co wiem o tej wyspie to to ze 80 %to park narodowy czy cos takiego i ze jest bardzo dziewicza w sensie takim ze duzo zielska..." Pytalem o jedzenie i mowila ze nie ma problemu z normalnym. Sorki za zamieszanie
Jackie Napisano 11 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2007 Żadne zamieszanie, St. Thomas też pewnie odwiedzę jak już tam będę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.