viiv Napisano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2007 Przesiedziałem wizę turystyczną o prawie 2 lata; wróciłem do Polski w roku 1999. Wiem że w takich sytuacjach obowiązuje dziesięcioletni zakaz wjazdu. Mam jednak pytanie w związku z tym. Wie ktoś może czy jest jakaś data od kiedy ten przepis obowiązuje?
sly6 Napisano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2007 a mozesz cos wiecej napisac co masz na mysli..czy chodzi Ci o date kiedy wrociles,ze Twoj status sie skonczyl czy tez od kiedy ten przepis jest?
viiv Napisano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2007 No tak, chodzi mi o datę wejścia w życie tego przepisu. Kombinuję czy jest możliwe że wszedł on w życie po moim powrocie do Polski więc tym samym nie obejmowałby mnie. Pytam bo wygląda na to że nie mam prawa wjazdu do Stanów jeszcze przez ponad rok i chcę być pewnym że w 100% nie mam po co iść do ambasady.
sly6 Napisano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2007 sadze ze ten przepis jest starszy niz Twoj powrot ..np w paszportach dawali takie karteczki o tym w 2000 roku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.