ktoscc Napisano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2008 Hej Mam dwa pytania odnosnie wizy F-1. Czy podczas ubiegania sie o nia nalezy byc studentem?? Aktualnie studiuje i nie widze sensu kontynuowania nauki, jesli mam zamiar studiowac w USA... Czy konsul nie bedzie zbytnio wnikal jesli np spyta sie mnie czemu nie studiuje i odpowiem, mu, ze rzucilem szkole?? Czy prawda jest, ze na F-1 mozna przekroczyc granice najwczesniej przed planowanym rozpoczeciem nauki?? Co jesli posiadam Turystyczna?? Moge leciec tam wczesniej, czy lepiej nie kusic losu??
sly6 Napisano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2008 Ich bardziej bedzie interesowac gdzie sie bedziesz uczyc,czy zamierzasz sie uczyc czy tez bedziesz pracowac nielegalnie,czy masz srodki na nauke oraz czy po nauce wrocisz do Polski a co do pytania drugiego to mozesz leciec na wize turystycznej ale jak bedziesz chcial isc do szkoly to ta wiza studencka nie bedzie aktywna a wiec bedziesz musial wyjechac po za granice USA aby ja aktywowac na granicy a po drugie urzednik na lotnisku pewnie zada Ci pytanie czy lecisz turystycznie czy tez juz na nauke.
ktoscc Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2008 Czyli nie musze aktualnie byc studentem?? Skladam dokumenty do Community College, za szkole sam place, a mieszkac bede u swojego sponsora.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.