konon Napisano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2008 Czesc tak jak w temacie, mam zamiar kupic aparat( lub lamptopa) w USA, paczka bedzie wyslana przez UPS z ubezpieczeniem. Jedni mowia ze cli sie kazda paczke inni ze tylko wybrane teraz to juz sam nie wiem czy wliczac w cene 22%VAT czy nie?? Pozdrawiam
sly6 Napisano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2008 a kto bedzie wyslala ta przesylke i co bedzie napisane co jest przesylane?
konon Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2008 a kto bedzie wyslala ta przesylke pewno kupie od jakiegos sklepu( najwieksza oferta i dobre ceny, i bezpieczenstwo) i co bedzie napisane co jest przesylane? nie wiem to bedzie moj pierwszy zakup z USA i nie wiem , moze napisac do sprzedawcy zeby owina w szary papier?? no nie wiem
Keyser Soze Napisano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2008 Wejdz na wyszukiwarke www.gazeta.pl tam by artykul odnosnie zakupow w USA i przesylek z tym zwiazanych, niedawno, jakis m-c temu. Powiem tak, kumpel do mnie zadzwonil we wrzesniu, ze oclili mu paczke ze sklepu, w ktorym robi zakupy od lat.
aniasmith Napisano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2008 Mnie tez oclili, byla ze sklepu fotograficznego w NYC. Przyszla pieknie ladnie, odebralam juz sie cieszylam, a tu za tydzien przyszla fakturka z UPS ze mam zaplacic, import tax. Wyszlo ok 40% wartosci, w przypadku moich zakupow i tak sie oplacalo, ale warto porownac ceny i przemyslec. Te 40% to byl import tax i jakies tam fees.
dewoj Napisano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2008 najlepiej kogos miec w usa zeby on wyslal. W zeszlym roku wyslalem sobie paczke (adresat rodzice, nadawca ja) w polamerze. Wypelnilem deklaracje(co w niej jest) polamer wpisal jakas smieszna sume i ...... paczka ladnie doszla , bez cla itp. Z tego co wiem ludzie chwala sobie polamer jako firme wysylkowa. Wydaje mi sie ze polamer ma opcje ze kupia wszystko i sami wysla(nie wiem ile to kosztuje - trzeba sie ich zapytac) www.polamerusa.com/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.