brzoza Napisano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2008 Witam serdecznie mam takie pytanie odnosnie pytan zadawanych przez oficerow imigracyjnych na lotniskach w usa.otoz bylem kilka razy w usa na J1 teraz dostalem b1/b2 i czy moga mnie o cos zapytac specjalnego??chcialbym poznac wasze odczucia i jesli pamietacie pytania i czy jest tu na forum ktos taki kogo zawrocili z lotniska nie lecac tam pierwszy raz z gory dziekuje za odpowiedzi
sly6 Napisano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2008 a kiedy wrociles z USA,nie radze brac z soba numer SSN aby wczasie kontroli On Ci nie wypadl ani tez prawka zrobionego w USA no chyba ze to schowasz gleboko w bagazu. Co do pytan to do kogo,jak dlugo,co robisz w Polsce ...
zdenek Napisano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 a kiedy wrociles z USA,nie radze brac z soba numer SSN aby wczasie kontroli On Ci nie wypadl ani tez prawka zrobionego w USA no chyba ze to schowasz gleboko w bagazu.Co do pytan to do kogo,jak dlugo,co robisz w Polsce ... Dodac jeszcze "ile masz pieniedzy?" Mnie tez pytali. Jakies 6 lat temu moja znajoma tez o to pytali, i ta odpowiedziala, ze ma 5$(piec dolarow!!!). Opowiadala, ze pani oficer tylko sie usmiechnela i podstemplowala na 6 miesiecy.
fikimiki Napisano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2008 A co w sytuacji gdy wize turystyczna ma sie wystawiona na odwiedzenie konkretnej osoby w konkretnym miescie a przylatuje sie do zupelnie innego stanu i w bilecie (w obie strony) zupelnie nie mam uwzglednionego odwiedzenia tej osoby? Moga nie przepuscic na lotnisku? Czy argument ze chce pozwiedzac, jest dosc wiarygodny???
sly6 Napisano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2008 Zazwyczaj takie cos przechodzi ale najlepiej przygotuj sie na szczegolowe pytania dlaczego tak zrobilas .
fikimiki Napisano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2008 Przeciez wize turystyczna ma sie na lata z prawem do wielokrotnego przekraczania granicy i nie powinni czepiac sie ze niekoniecznie jedzie sie tam gdzie sie wczesniej zdeklarowalo...
sly6 Napisano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2008 Jak leci sie 1 raz to moga byc problemy poniewaz zaraz jestes po rozmowie a tam podajesz gdzie lecisz,do kogo .. Pamietaj tez o tym ze to co masz w paszporcie to jest promesa na wjazd na teren USA a urzednik na lotnisku decyduje czy Cie wpuscic,na ile ....
anussia Napisano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2008 tuz przed swietami lecialam do usa pierwszy raz i sie mnie nic a nic nie spytali.. nawet slowem sie do mnie urzednik nie odezwal zreszta ze strachu obserwowalam stanowiska obok i prawde mowiac to nie widzialam zeby kogos maglowali.. wiec to zalezy od szczescia..
fikimiki Napisano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2008 Bede juz 5 miesiecy po rozmowie w ambasadzie... :/
sly6 Napisano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2008 To wrazie jakis pytan powiesz dlaczego przylecialas tutaj a tych odpowiedzi jest masa ,cos wymyslisz .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.