Skocz do zawartości

Sluzba Zdrowia W Kanadzie-kilka Pytan

Davanita

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!

przyjechalam do Kanady we wrzesniu do chopaka ktory jest rezydentem. moja wiza konczy sie w lutym i obydwoje zastanawiamy sie nad mozliwoscia zalegalizowania mojego pobytu poniewaz jestem w ciazy. jesli wezmiemy slub w Kanadzie czy beda mi przyslugiwaly swiadczenia zdrowotne i po jakim czasie? czy bede mogla urodzic dziecko w Kanadzie nie placac za pobyt w szpitalu niebotycznych sum? obydwoje wolelibysmy zawrzec zwiazek malzenski w Polsce wiec czy istnieja inne sposoby na uzyskanie stalego pobytu w Kanadzie? jesli ktos mial podobne doswiadczenia albo orientuje sie w tym temacie prosze o rady.

pozdrawiam

Napisano

Co do Twojej sytuacji to istnieje mozliwosc ze zaraz po slubie zostana zlozne papiery na Twoj przyjazd do Kanady bo mozesz czekac na papiery w Kanadzie ale wtedy dolicz sobie okres ciazy plus -minus 7-8 miesiecy na papiery pobytowe a w Quebec bedzie to moze i 12 miesiecy.

A jak bedziesz czekac z Polski wtedy ten okres wynosi 3-4 miesiace a przez Quebec moze wyjsc mniej niz 12 miesiecy a dlaczego pisze o tym bo abys mogla zlozyc papiery na pobyt staly musisz miec RTG a tego nikt Ci nie zrobi jak jestes w ciazy.

Co do swiadczen zdrowotnych to One przysluguja w Ontario i Quebec po 3 miesiacach od otrzymania PR card .

A co do tych organizacji ktore pomagaja kobietom w ciazy to jest takie cos kolo Toronto czy tez w samym Toronto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...