Pytania U Konsula.
AdSense
Napisano 10 luty 2012 - 21:50
inne pytania to kto placi za podroz,czym sie zajmuja rodzice,co dana osoba robi w USA...czy byla w Polsce.
moga tez byc inne pytania .
rozmowa moze byc w j.polskim lub tez angielskim
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 10 luty 2012 - 22:52
Użytkownik Ojciec Dyrektor dnia 10 luty 2012 - 21:16 napisał
Mam 16 lat i chciałbym się dowiedzieć orientacyjnie jakie pytania będzie mi zadawał.
W jakim języku lepiej rozmawiać z konsulem?
idziesz sam na rozmowe czy z rodzicem/rodzicami ?
Napisano 10 luty 2012 - 23:50
Użytkownik sly6 dnia 10 luty 2012 - 21:50 napisał
inne pytania to kto placi za podroz,czym sie zajmuja rodzice,co dana osoba robi w USA...czy byla w Polsce.
moga tez byc inne pytania .
rozmowa moze byc w j.polskim lub tez angielskim
ponadto wazne tez pytanie: na jak dlugo
Użytkownik Ojciec Dyrektor dnia 10 luty 2012 - 23:38 napisał
A czy to, że mój tata był deportowany 10 lat temu do Polski i miał zakaz wjazdu do USA przez 10 lat (w tym roku się skończyło) może mieć jakiś wpływ na wize/przylot do USA?
raczej nie, ale podczas rozmowy mówcie prawde...tata i ty tez
a czym sie teraz zajmujesz?
AdSense
Napisano 11 luty 2012 - 03:38
Użytkownik Ojciec Dyrektor dnia 10 luty 2012 - 23:38 napisał
A czy to, że mój tata był deportowany 10 lat temu do Polski i miał zakaz wjazdu do USA przez 10 lat (w tym roku się skończyło) może mieć jakiś wpływ na wize/przylot do USA?
A Twój tata też będzie starał się o wizę ? Praktycznie może o niej zapomnieć, Ty pewnie też wielkich szans nie masz w takiej sytuacji.
Napisano 11 luty 2012 - 08:38
ale tez nie nalezy tak patrzec ze nic z wizy nie wyjdzie
nalezy aby mowic prawde i odpowiadac na pytania
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
Napisano 11 luty 2012 - 11:25
Napisano 15 luty 2012 - 21:40
Napisano 16 luty 2012 - 07:56
Napisano 16 luty 2012 - 20:21
Miej tylko na uwadze to, że ostateczną decyzję o wjeździe do USA podejmuje funkcjonariusz CBP na GRANICY. Tam też będziesz miał jeszcze raz rozmowę i często dzieje się tak niespodziewanie, że niby promese się w paszporcie ma a na granicy urzędnik doszukuje się czegoś w systemie( przykładowo deportacja członka rodziny z usa/przedłużenie pobytu ponad określony w I-94). Pamiętaj, że ,,Wielki Brat" ma już twoje dane w swojej bazie i baardzo dokładnie wszystko sprawdza przed ystawieniem promesy, jak i PO PRZYSŁANIU PASZPORTU Z WKLEJKĄ.Czasem jest też tak, że paszport przychodzi bez wizy.
Jak możesz to napisz co odpowiedzieliście konsulowi na pytanie o bytność w stanach(czy przyznał się twój tata, że go kiedyś deportowali?).
Jak oceniasz frekwencję pozytywnego rozpatrzenia wniosku( czyli ile osób przed tobą mogło wizę dostać a ile nie)
http://www.cbp.gov/x...4_instructions/ - pod tym linkiem znajdziesz informacjie przydatne podcas lotu do USA(jak wypełnić I-94 i deklaracje celną)
AdSense
Napisano 16 luty 2012 - 21:08
Dziś dostałem paszport i jest wklejona wiza.
Mój tata nic nie mówil, że był deportowany, odpowiedział tylko że był 3 razy w stanach. Bardzo dobrze wiemo tym, że na granicy decydują o moim wjeździe.
Jednakże, kiedy zadała mi pytanie do kogo jadę odpowiedziałem, że do Cioci, a ona spytała mojego taty czy był u tej samej Cioci (czyli musiała widzieć na komputerze i napewno miała informację o deportacji mojego taty)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych