Skocz do zawartości

thaliaa

Użytkownik
  • Zawartość

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Polska
  1. Witam! moja siostra sponsoruje moja mamę która ma GC od 1,5roku. Ja jestem po nielegalnym pobycie i z zakazem 10letnim... jeżeli moja mama zaczęła by mnie sponsorować-jak to wyglada? Jaki jest czas oczekiwania? Czy fakt ze mam dziecko coś zmienia? Dziękuje z góry za odpowiedzi
  2. Problem (dla niego) jest taki ze jego rodzina nie pozna naszej córki dopóki tu nie przyjadą. A ja samego dziecka nie puszczę nigdzie...
  3. Wow... spodziewałam się dłuższego procesu ale nie aż tak. "Nadzwyczajna" krzywdę jak to ujęłaś cierpi bo dziecka nie widzi na codzień. A wyjechałam ze stanow jeszcze będąc w ciąży właśnie dzięki niemu. Teraz stara się facet " zrekompensować" i nas sprowadzić spowrotem. Widzę ze ciężki orzech do zgryzienia...
  4. Czyli jakie jest najlepsze wyjście z sytuacji? Wziąć ślub w Polsce?
  5. Wzorowałam się na tym artykule. A jeżeli chodzi o waiver to nie byłam karana ani nic z tych rzeczy a słyszałam ze decyzja konsula nie jest nieodwracalna.
  6. Witam Polecialam do USA na wizie turystycznej. Przesiedziałam swój pobyt Ok 2 lata. Zaszłam w ciaze, ale postanowiłam wrocic do Polski i urodzic dziecko. Ojciec dziecka nie jest wpisany w birth certificate. Moje pytanie brzmi: 1. Jeżeli ojciec obywatel urodzony w stanach uzna dziecko (z tego co wiem mała prawie od ręki dostanie papiery) to jaka jest szansa żebym mogła poleciec z mała do stanow? 2. Odwołanie od decyzji- jaki jest czas oczekiwania? Koszty? 3. Jeśli dostanę pozwolenie na staranie się o wizę - mam jakieś większe szanse na wlot do kraju z dzieckiem obywatelem? Chce żeby dziecko miało kontakt z rodzina, ale ze względu na to ze jest mała - nie puszczę jej samej. 4. Jeśli polecę z mała do stanow i wpuszcza nas na granicy- jeżeli wezmę ślub z obywatelem to czy możemy już zostać w kraju? bardzo dziękuje za odpowiedzi
×