Shooter Napisano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2008 Witam. Mam taki dylemat. Czy wyjechac w przyszlym roku do USA na nauke w High School i byc tam przez rok i nauczyc sie jezyka czy tez pojechac na wakacje do pracy i w sobote i niedziele chodzic do szkoly jezykowej ? Jestem obywatelem USA wiec problemu nie bedzie. Obecnie jestem w 1 klasie LO. I nie wiem czy jechac do stanow bo za 2 lata matura i ciezko bedzie zdac ja jak bede sie uczyc w stanach jak jest inny poziom. Napiszcie co o tym sadzicie. Pozdrooowka
konon Napisano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2008 Wiekszosc osob wyjezdzajacych do High School'a traci rok nauki w Polsce, czyli jak wyjedziesz w 2 klasie to przyjedziesz i musialbys powtarzac klase mozesz tez jechac tam i postarac sie o egzamin SAT, czyli taka amerykanska matura i tam isc do college'u
Jackie Napisano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2008 SAT to nie jest odpowiednik matury, prawdopodobnie chodzi Ci o GED.
konon Napisano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2008 SAT to nie jest odpowiednik matury http://pl.wikipedia.org/wiki/SAT
Shooter Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2008 Ok. Zalózmy ze wyjechalbym na wakacje do pracy i w weekendy uczyl sie ang w szkolach jezykowych . Wie ktos jak to wyglada ? Ile sie placi ? Czy jest mozliwosc uczenia sie w tych szkolach okolo 2 miesiecy i czy znacie jakies takie szkoly Dzieki wielki
katlia Napisano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2008 Gdzie zamierzasz mieszkac? Tak, mozesz sie uczyc przez 2 miesiace. Nauka angielskiego w USA to big business - szkoly sa we wszystkich cenach, od super drogich do darmowych kursach prowadzonych przez biblioteki, koscioly itp. Polecam google.
Jackie Napisano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/SAT Wikipedia to nie jest znakomite źródło wiedzy SAT jest wymagany (ale nie zawsze) podczas starania się do college, ale NIE JEST odpowiednikiem matury.
Shooter Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2008 Uczyc sie i pracowac mam zamiar w chicago. Patrzylem tez na google i znalazlem taka szkole Deam Mouscher slyszal ktos ? I moze znacie jakies inne szkoly w chicago nie drogie nie tanie by byly na dobrym poziomie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.