Skocz do zawartości

Nauka W High School Czy...?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam taki dylemat. Czy wyjechac w przyszlym roku do USA na nauke w High School i byc tam przez rok i nauczyc sie jezyka czy tez pojechac na wakacje do pracy i w sobote i niedziele chodzic do szkoly jezykowej ? Jestem obywatelem USA wiec problemu nie bedzie. Obecnie jestem w 1 klasie LO. I nie wiem czy jechac do stanow bo za 2 lata matura i ciezko bedzie zdac ja jak bede sie uczyc w stanach jak jest inny poziom. Napiszcie co o tym sadzicie. Pozdrooowka

Napisano

Wiekszosc osob wyjezdzajacych do High School'a traci rok nauki w Polsce, czyli jak wyjedziesz w 2 klasie to przyjedziesz i musialbys powtarzac klase :)

mozesz tez jechac tam i postarac sie o egzamin SAT, czyli taka amerykanska matura i tam isc do college'u

Napisano

Ok. Zalózmy ze wyjechalbym na wakacje do pracy i w weekendy uczyl sie ang w szkolach jezykowych . Wie ktos jak to wyglada ? Ile sie placi ? Czy jest mozliwosc uczenia sie w tych szkolach okolo 2 miesiecy i czy znacie jakies takie szkoly :) Dzieki wielki

Napisano

Gdzie zamierzasz mieszkac? Tak, mozesz sie uczyc przez 2 miesiace. Nauka angielskiego w USA to big business - szkoly sa we wszystkich cenach, od super drogich do darmowych kursach prowadzonych przez biblioteki, koscioly itp. Polecam google.

Napisano

Uczyc sie i pracowac mam zamiar w chicago. Patrzylem tez na google i znalazlem taka szkole Deam Mouscher slyszal ktos ? I moze znacie jakies inne szkoly w chicago nie drogie nie tanie by byly na dobrym poziomie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...