zyg Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Mam przesiadkę w JFK do Tampy. Przylatuję LOT-em 16 marca do JFK o 17.30 na terminal 4. O 19.05 mam samolot z terminalu 3 do Tampy. Czasu mam 1 godz. 35 minut. ZDĄŻĘ??? Bo podobno bagaż trzeba odebrac i nadac na następny lot. Do tego odprawa wizowo-paszportowa! I jeszcze zmiana terminala. Dodajcie otuchy!?!?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
david7211 Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Zmiana terminala to pestka, spokojnie zdążysz. Nie martw się. Z bagarzem jak jest, niestety nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 To moze napisz jakim przewoznikiem lecisz do Tampy bo jesli bys nie zdarzyl a lecialbys np United to wtedy moga Ci zaoferowac miejsce na nastepny samolot. z bagazami tak jest ze je odbierasz zaraz jak zakonczysz rozmowe z urzednikiem imigracyjnym ,przechodzisz przez inspekcje celna i zostawiasz w miejscu gdzie bedzie napisane ze to bagaze ktore leca do tampy(moze byc np numer lotu napisane) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyg Posted February 6, 2008 Author Report Share Posted February 6, 2008 Dzięki! Do Tampy lecę Deltą o 19.05. Chyba to ostatni lot.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fikimiki Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 W Alitalii informowali mnie ze nie martwie sie o bagaze. Odbieram je na koniec podrozy. Przesiadke mam w Rzymie. Czyzby w Ameryce linie nie przekazywaly dalej same bagazy??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 fikimiki w 1 porcie lotniczym w USA gdzie ladujesz masz odprawe paszportowo-bagazowa a wiec musisz wziasc swoj bagaz odprawic sie i przeniesc go ale nie bedzie napewno daleko aby pare metrow potem juz lecisz dalej w glab USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyg Posted February 6, 2008 Author Report Share Posted February 6, 2008 SLY6! Pytales, ktorymi liniami lece z JFK, jest to jak pisalem wyzej DELTA / godz. 19.05/. Mam pytanie, czy kiedy sie spoznie, to przebukuja mi bilet? Chyba to ostatni lot DELTY do Tampy w tym dniu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 6, 2008 Report Share Posted February 6, 2008 I tutaj moze byc problem poniewaz Delta nie jest w sojuszu z LOT-em i moga Ci nie uznac spoznienia .. a gdzie kupowales ten bilet ? spytaj sie tam o numer do Delty i jesli maja biuro gdzies w Polsce to Ci powiedza numer telefonu i sie spytasz co i jak... mozesz tez zadzwonic do KLM,Air France bo Oni sa w sojuszu i cos Ci moze doradza.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna.En Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 mam nadzieję, że nie będę miała problemów z liniami lotniczymi :/ podczas swojej przesiadki :/ Nie wiedzialam, ze linie musza miec sojusz aby przebukowac lot :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Dlatego ogromne znaczenie ma jaka karta kredytowa placisz za bilet, gdyz sa w specjalnych programach z liniami Niektore sa odpowiedzialne za calosc i w razie jakichkolwiek problemow dzwonisz tylko do karty kredytowej. Tak przynajmniej robi moja Amex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.