szelmagda Napisano 15 Marca 2008 Zgłoś Napisano 15 Marca 2008 Witam!!! Mam prosbe do osob zorientowanych. Dostalam wlasnie GC. Do tej pory jezdzilam na miedzynarodowym prawie jazdy,choc slyszalam,ze roznie z tym bywa. W tej chwili moj angielski nie pozwala mi na zdawanie testow w tym jezyku. Czy majac juz GC mam jakis okreslony czas na zrobienie prawa jazdy amerykanskiego? (gdzies czytalam,ze moge uzywac 3 miesiace miedzynarodowego od chwili otrzymania GC) Czy jest mozliwosc zdawania po polsku? Czy majac w Polsce prawo jazdy ponad 18 lat trzeba zdawac jazde? Ile kosztuje egzamin, ewentualnie samo prawo jazdy? Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.
angie13 Napisano 15 Marca 2008 Zgłoś Napisano 15 Marca 2008 Mozesz zdawac w jezyku polskim.Nie wiem jednak jak to jest w NJ ale w Californii trzeba zdawac jazde i tu niestety jest potrzebna znajomosc jezyka angielskiego, bo w czasie jazy wydaja ci polecenia gdzie skrecic,gdzie sie zatrzymac itd Jesli chodzi o ceny to ja jakies 3 lata temu w CA placilam 25$.Wejdz na www.dmv.org/nj tam wszystko podaja. powodzenia
kubakj Napisano 15 Marca 2008 Zgłoś Napisano 15 Marca 2008 Witam!!! Mam prosbe do osob zorientowanych. Dostalam wlasnie GC. Do tej pory jezdzilam na miedzynarodowym prawie jazdy,choc slyszalam,ze roznie z tym bywa. W tej chwili moj angielski nie pozwala mi na zdawanie testow w tym jezyku. Czy majac juz GC mam jakis okreslony czas na zrobienie prawa jazdy amerykanskiego? (gdzies czytalam,ze moge uzywac 3 miesiace miedzynarodowego od chwili otrzymania GC) Czy jest mozliwosc zdawania po polsku? Czy majac w Polsce prawo jazdy ponad 18 lat trzeba zdawac jazde? Ile kosztuje egzamin, ewentualnie samo prawo jazdy? Z gory serdecznie dziekuje za pomoc. Nie mozesz jezdzic na miedzynarodowym. Jestes rezydentem amerykanskim i stanu NJ. Musisz miec prawo jazdy amerykanskie.
FUGAZI Napisano 15 Marca 2008 Zgłoś Napisano 15 Marca 2008 Na stronach DMV mozesz wypelnic przykladowe testy (to zalezy od stanu, sa takie w VA i IL) , sprobuj czy nie dasz rady, bo pytania sa bardzo proste i odpowiadaja na nie nawet osoby ktore oceniaja swoj angielski jako slaby. Czasem w DMV mozesz pobrac za free podrecznik nauki jazdy w ktorym sa rowniez przyklady testow.
kubakj Napisano 16 Marca 2008 Zgłoś Napisano 16 Marca 2008 W NJ nie jest latwo zdac teoretycznego. Jest ciezki w porownaniu do innych stanow. A do tego jest 1 na tydzien proba zdawania egzaminu, wiec jest bardzo irytujace, jak sie nie zda.
pawelYZF Napisano 17 Marca 2008 Zgłoś Napisano 17 Marca 2008 ja zdawalem w Trenton bo tam tez mieszkam i powiem Ci, ze wcale nie taki diabel straszny jak go maluja.Test teorytyczny jest banalnie prosty wiec na pewno go zdasz,nie wiem jak bedzie w twoim przypadku ale mysle ze podobnie ja mialem pierwsze polskie prawko bo mieszkam tez w Polsce i powiedzialem o tym urzednikowi ktory mi sprawdzal wszystko i zwolniono mnie z jazdy od razu wyszedlem z prawkiem w reku:)ale jezeli sie boisz tych testow to idz do jakiejs polskiej agencji i zapytaj o zestaw pytan do prawa jazdy w stanie nj wtedy nauczysz sie pytan nie bedziesz sie tak stresowac a takie cos kosztowalo tylko 50$ i oczywiscie mozesz zdawac po polsku.Mam nadzieje ze troche pomoglem.powodzenia
Jim Beam Napisano 18 Marca 2008 Zgłoś Napisano 18 Marca 2008 Idz do najblizszego DMV, popros o pytania po polsku ZA DARMO a za $50 kup sobie cos fajnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.