szelmagda Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Witam!!! Mam prosbe do osob zorientowanych. Dostalam wlasnie GC. Do tej pory jezdzilam na miedzynarodowym prawie jazdy,choc slyszalam,ze roznie z tym bywa. W tej chwili moj angielski nie pozwala mi na zdawanie testow w tym jezyku. Czy majac juz GC mam jakis okreslony czas na zrobienie prawa jazdy amerykanskiego? (gdzies czytalam,ze moge uzywac 3 miesiace miedzynarodowego od chwili otrzymania GC) Czy jest mozliwosc zdawania po polsku? Czy majac w Polsce prawo jazdy ponad 18 lat trzeba zdawac jazde? Ile kosztuje egzamin, ewentualnie samo prawo jazdy? Z gory serdecznie dziekuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angie13 Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Mozesz zdawac w jezyku polskim.Nie wiem jednak jak to jest w NJ ale w Californii trzeba zdawac jazde i tu niestety jest potrzebna znajomosc jezyka angielskiego, bo w czasie jazy wydaja ci polecenia gdzie skrecic,gdzie sie zatrzymac itd Jesli chodzi o ceny to ja jakies 3 lata temu w CA placilam 25$.Wejdz na www.dmv.org/nj tam wszystko podaja. powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Witam!!! Mam prosbe do osob zorientowanych. Dostalam wlasnie GC. Do tej pory jezdzilam na miedzynarodowym prawie jazdy,choc slyszalam,ze roznie z tym bywa. W tej chwili moj angielski nie pozwala mi na zdawanie testow w tym jezyku. Czy majac juz GC mam jakis okreslony czas na zrobienie prawa jazdy amerykanskiego? (gdzies czytalam,ze moge uzywac 3 miesiace miedzynarodowego od chwili otrzymania GC) Czy jest mozliwosc zdawania po polsku? Czy majac w Polsce prawo jazdy ponad 18 lat trzeba zdawac jazde? Ile kosztuje egzamin, ewentualnie samo prawo jazdy? Z gory serdecznie dziekuje za pomoc. Nie mozesz jezdzic na miedzynarodowym. Jestes rezydentem amerykanskim i stanu NJ. Musisz miec prawo jazdy amerykanskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Na stronach DMV mozesz wypelnic przykladowe testy (to zalezy od stanu, sa takie w VA i IL) , sprobuj czy nie dasz rady, bo pytania sa bardzo proste i odpowiadaja na nie nawet osoby ktore oceniaja swoj angielski jako slaby. Czasem w DMV mozesz pobrac za free podrecznik nauki jazdy w ktorym sa rowniez przyklady testow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 W NJ nie jest latwo zdac teoretycznego. Jest ciezki w porownaniu do innych stanow. A do tego jest 1 na tydzien proba zdawania egzaminu, wiec jest bardzo irytujace, jak sie nie zda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelYZF Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 ja zdawalem w Trenton bo tam tez mieszkam i powiem Ci, ze wcale nie taki diabel straszny jak go maluja.Test teorytyczny jest banalnie prosty wiec na pewno go zdasz,nie wiem jak bedzie w twoim przypadku ale mysle ze podobnie ja mialem pierwsze polskie prawko bo mieszkam tez w Polsce i powiedzialem o tym urzednikowi ktory mi sprawdzal wszystko i zwolniono mnie z jazdy od razu wyszedlem z prawkiem w reku:)ale jezeli sie boisz tych testow to idz do jakiejs polskiej agencji i zapytaj o zestaw pytan do prawa jazdy w stanie nj wtedy nauczysz sie pytan nie bedziesz sie tak stresowac a takie cos kosztowalo tylko 50$ i oczywiscie mozesz zdawac po polsku.Mam nadzieje ze troche pomoglem.powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim Beam Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Idz do najblizszego DMV, popros o pytania po polsku ZA DARMO a za $50 kup sobie cos fajnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.