Jump to content

Recommended Posts

Witam.Czy aby móc wziąśc udział w programie H2B-USA trzeba miec koniecznie wykształcenie średnie??Pytam bo na jednej stronie pisze że płec i wykształcenie nie mają znaczenia a na drugiej że należy miec średnie.Proszę o szybką odpowiedź i z góry dzięki!!

Mialem kilka razy wize H2B, nigdy nikt sie mnie nie pytal o wyksztalcenie, to chyba nie ma to znaczenia dla urzedu, nie wyklucza to sytuacji w ktorej pracodwaca moze stawiac taki wymog. Z tego co mi wiadomo w tym roku nie ma programu H2B, albo ilosc wiz zostala mocno ograniczona.

Mialem kilka razy wize H2B, nigdy nikt sie mnie nie pytal o wyksztalcenie, to chyba nie ma to znaczenia dla urzedu, nie wyklucza to sytuacji w ktorej pracodwaca moze stawiac taki wymog. Z tego co mi wiadomo w tym roku nie ma programu H2B, albo ilosc wiz zostala mocno ograniczona.

jesienia tez nie bedzie h2b?

jesienia tez nie bedzie h2b?

Pojecia nie mam, do mojej firmy i wszystkich ktore znam w tym roku, na sezon letni nie przyjezdza nikt na H2B bo podobno 22 lutego Kongres costam w tej sprawie ustalil i tych wiz nie ma, nie wiem czy sa limitowane, skasowane czy cos jeszcze. Jezeli jestes zainteresowany powaznie musisz poszukac bardziej wiarygodnego zrodla.

FUGAZI a miales doswiadczenie w danej pracy,zawodzie?

Zerowe. Na H2B oferty pracy sa takie same jak na programie J1 czyli dla pracownikow sezonowych, dlatego wyksztalcenie srednie nie jest oficjalnym wymogiem urzedowym. Taki wymog jest stosowany w przypadku wizy H1B (wyksztalcenie albo ilustam letnie doswiadczenie w zawodzie) i musi byc udokumentowany.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...