Skocz do zawartości

Adwokaci Z Nyc-karino Pomoz

KATE20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mysle, ze to bardzo dobry pomysl by umieszczac nazwiska pseudo-adwokatow i oszustow..

Tego typu "czarne listy" znajduja sie na wiekszosci forów dyskusyjnych (dot. chociazby lekarzy)

Zdecydowanie popieram te idee...Wiele razy slyszalam o probach wyludzenia pieniedzy i szlag mnie trafial.

Po pierwsze wstydzilam sie, ze moi Rodacy tak sie daja robic w jajo a po drugie dziwilam sie, ze inni sie na tym przykladzie nie ucza :)

• Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a ja dziwie sie, ze sa tu osoby, ktore maja mi za zle jesli wymieniam nazwiska adwokatow badz pseudo-adwokatow i zarzucaja mi, ze opluwam naszych rodakow, ktorzy "tylko chca pomoc".

Napisano

Karina...

Ja tylko stwierdze ze dobrze ze jestes... bardzo wazne jest przedstawic niektore osoby jakie sa!!!

Wlasnie kolega kolegi zaczal "sponsorowanie" przez prace przez jakiegos adwokata w NYC... jak sie tylko sie dowiem jak kolezka sie nazywa od razu sie upewnie u Ciebie czy jest "sumienny"...no i oczywiscie zaoszczedze koledze wydawania kasy na pseudo adwokata:)

Wielkie dzieki pani K.

• 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Rozmawiałyśmy jakiś czas temu telefonicznie. W mojej sprawie wreszcie coś drgnęło ale boje sie że mąż znowu coś przeoczy i sprawa znowu utknie przez zaniedbanie adwokata jak to juz raz się zdarzyło.Chciałam wysłać prywatną wiadomośc do Kariny ze szczegółami mojej sprawy,ale niestety Twoja skrzynka jest pełna i wiadomośc nie może zostać wysłana .Bardzo proszę Karino odblokuj skrzynkę .Pozdrawiam!

PS. Zaświadczam że Karina jest kobietą!

Napisano

witam wszystkich.

Mam takie male pytanko zwiazane z wiza k1 i czasem jej zalatwiania. Mi zostalo zaledwie 3mce w stanach,jestem tu na wizie turystycznej.Obecnie zaczynamy przygotowania do zlozenia wniosku o wize narzyczenska dla mnie. W zwiazku ze moja druga polowka jest w navy i za 9mcy konczy mu sie kontrakt w obecnej jednostce i jeszcze nie wiemy co dalej czy nadal stany czy moze inny kraj. Moje pytnie brzmi czy jest szansa ze procedura wizy dla mnie zostanie przyspieszona, czy raczej marne szanse. Jesli ktos cos wie badz byl w podobnej sytuacji bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Napisano

Probujemy ruszyc stare kontakty z ambasada(pracownikami) ale wyglada na to ze nikt sie nie chce mieszac.Tak sobie jeszcze pomyslalam ze jesli bysmy sie pobrali na turystycznej to przy nastepnych rozkazach (w tym wypadku przeprowadzka do innego kraju)jego praca by nam pomogla w ruszeniu tej sprawy. Znam kilka przypadkow przyspieszenia tych spraw ale na placowkach dyplomatycznych, niestety nic na temat wojskowych. Ale juz sama nie wiem co robic.

pomocy!!!

Napisano
witam wszystkich.

Mam takie male pytanko zwiazane z wiza k1 i czasem jej zalatwiania. Mi zostalo zaledwie 3mce w stanach,jestem tu na wizie turystycznej.Obecnie zaczynamy przygotowania do zlozenia wniosku o wize narzyczenska dla mnie. W zwiazku ze moja druga polowka jest w navy i za 9mcy konczy mu sie kontrakt w obecnej jednostce i jeszcze nie wiemy co dalej czy nadal stany czy moze inny kraj. Moje pytnie brzmi czy jest szansa ze procedura wizy dla mnie zostanie przyspieszona, czy raczej marne szanse. Jesli ktos cos wie badz byl w podobnej sytuacji bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Wiola, według mnie rozsądniej będzie wziąć ślub na turystycznej. Jesteś tu już od trzech m-cy, tak? Jeśli weźmiecie ślub teraz i szybko wyślecie dokumenty, to GC po pół roku powinnaś mieć w ręce. Zabawa w wizę narzeczeńską będzie trwała dłużej, po czym będziecie musieli przechodzić przez AoS, a w międzyczasie mąż może zostać przeniesiony. Po co sobie utrudniać życie i prosić ich, nawet jeśli jest taka możliwość, o przyspieszenie procedur, skoro samemu można szybciej?

Napisano

DZIEKI ZA PODPOWIEDZ. TEGO NIE JESTEM PEWNA ALE SLYSZALAM ZE JAK SIE WEZMIE SLUB NA TURYSTYCZNEJ TO POTEM Z PRAWNIKAMI SIE TRZEBA UZERAC, ABY UDOWODNIC ZE SLUB NIE JEST FIKCJA DLA PAPIERKU.

JA JUZ ZACZYNAM SWIROWAC CZAS TAK SZYBKO LECI A MY STOIMY W MIEJSCU.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...