Alexy Napisano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2008 Hello! Mam pytanie odnosnie mojego starania sie o wize turystyczna do USA. Mam taki prosty i nieskomplikowany plan. Po skonczeniu liceum ( co prawda za rok dopiero) chcialbym zrobic sobie zrobic wraz z dziewczyna taka podroz do okolo swiata Kijow-Moskwa-Władywostok-Pekin-Tokio-Los Angeles-New York-Warsaw No i teraz moje pytanie. Kiedy mam zaczac ubiegac sie o wize turystyczna? Nie bede sie pytal tutaj jak sie przygotowac do rozmowy z konsulem. Bardziej chodzi o to ze ani ja ani moja dziewczyna nie ma rodziny, znajomego w usa. Myslelismy zeby sobie przejechac stany tak z zachodu na wschod autostradami jakims kupionym tam na miejscu autem no i spalibysmy w hostelach, motelach, hotelach. Oczywiscie pieniadze na ten cel w banku na koncie beda i to spore. No i teraz czy mam szanse otrzymac wize studencka?
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2008 wiza studencka jest dla tych ktorzy jada sie uczyc do USA O wize turystyczna musicie sie starac i mozecie onia sie starac juz teraz bo wpisujecie kiedy chcecie jechac.
Alexy Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2008 No jasne, chodzilo mi o turystyczna, przejezyczylem sie dzieki za odpowiedz!
karassus Napisano 4 Maja 2008 Zgłoś Napisano 4 Maja 2008 Od kiedy to wiza studencka jest dla uczacych sie?? Ja mialam taka wize nie raz i nie uczylam sie w Stanach, no chyba ze podciagasz pod to nauke zycia
sly6 Napisano 4 Maja 2008 Zgłoś Napisano 4 Maja 2008 a to bardzo ciekawe co piszesz,miales moze druk I-20 jak byles po wize? wiecej na tej stronie: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...esearchers.html
agatenka Napisano 4 Maja 2008 Zgłoś Napisano 4 Maja 2008 Od kiedy to wiza studencka jest dla uczacych sie?? Od zawsze? jak sama nazwa wskazuje... Karassus pewnie byłeś/aś na J1 F1- wiza studencka - dla studiujących w usa J1- wiza dla au pair-ek, studentów (studiujących w swoim kraju), praktykantów itd
sly6 Napisano 5 Maja 2008 Zgłoś Napisano 5 Maja 2008 agatenka tak jest jak napisalas czasami ludziom sie takie cos myli
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.