Alexy Posted April 21, 2008 Report Posted April 21, 2008 Hello! Mam pytanie odnosnie mojego starania sie o wize turystyczna do USA. Mam taki prosty i nieskomplikowany plan. Po skonczeniu liceum ( co prawda za rok dopiero) chcialbym zrobic sobie zrobic wraz z dziewczyna taka podroz do okolo swiata Kijow-Moskwa-Władywostok-Pekin-Tokio-Los Angeles-New York-Warsaw No i teraz moje pytanie. Kiedy mam zaczac ubiegac sie o wize turystyczna? Nie bede sie pytal tutaj jak sie przygotowac do rozmowy z konsulem. Bardziej chodzi o to ze ani ja ani moja dziewczyna nie ma rodziny, znajomego w usa. Myslelismy zeby sobie przejechac stany tak z zachodu na wschod autostradami jakims kupionym tam na miejscu autem no i spalibysmy w hostelach, motelach, hotelach. Oczywiscie pieniadze na ten cel w banku na koncie beda i to spore. No i teraz czy mam szanse otrzymac wize studencka?
sly6 Posted April 21, 2008 Report Posted April 21, 2008 wiza studencka jest dla tych ktorzy jada sie uczyc do USA O wize turystyczna musicie sie starac i mozecie onia sie starac juz teraz bo wpisujecie kiedy chcecie jechac.
Alexy Posted April 21, 2008 Author Report Posted April 21, 2008 No jasne, chodzilo mi o turystyczna, przejezyczylem sie dzieki za odpowiedz!
karassus Posted May 4, 2008 Report Posted May 4, 2008 Od kiedy to wiza studencka jest dla uczacych sie?? Ja mialam taka wize nie raz i nie uczylam sie w Stanach, no chyba ze podciagasz pod to nauke zycia
sly6 Posted May 4, 2008 Report Posted May 4, 2008 a to bardzo ciekawe co piszesz,miales moze druk I-20 jak byles po wize? wiecej na tej stronie: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...esearchers.html
agatenka Posted May 4, 2008 Report Posted May 4, 2008 Od kiedy to wiza studencka jest dla uczacych sie?? Od zawsze? jak sama nazwa wskazuje... Karassus pewnie byłeś/aś na J1 F1- wiza studencka - dla studiujących w usa J1- wiza dla au pair-ek, studentów (studiujących w swoim kraju), praktykantów itd
sly6 Posted May 5, 2008 Report Posted May 5, 2008 agatenka tak jest jak napisalas czasami ludziom sie takie cos myli
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.