pat Posted May 8, 2008 Report Posted May 8, 2008 Karino, Pisze w imieniu mojego kolegi, ktory ma zamiar sie ozenic z Amerykanka(dla papierow) -ona ma jakies debt za szpital ponoc! Ona chce podpisac prenuptial bo boi sie, ze on moze miec takze jakies nieoplacone rachunki i wtedy przechodzi to na nia. Oby dwoje mieszkaja w Kaliforni. Ale ktos mi powiedzial ze ta rozdzielnosc majatkowa wcale nie chroni tak do konca. Jak najlepiej zabezpieczyc sie w takiej sytuacji? z gory dziekuje! Patrycja
Jackie Posted May 8, 2008 Report Posted May 8, 2008 ak najlepiej zabezpieczyc sie w takiej sytuacji? Iść do prawnika specjalizującego się w umowach przedmałżeńskich. Przecież nie znając dokładnie sprawy nikt nic rozsądnego tu nie napisze.
pat Posted May 8, 2008 Author Report Posted May 8, 2008 Jackie, dziekuje! myslalam, ze jednak ktos napisze moze z wlasnego doswiadczenia pozdrawiam
Jackie Posted May 8, 2008 Report Posted May 8, 2008 Wiesz, każda sprawa jest inna, nawet jeśli ktoś przerabiał coś podobnego to niekoniecznie pomoże, a może wręcz zaszkodzić Podpisywanie jakiejkolwiek umowy przedmałżeńskiej bez konsultacji z adwokatem uważam za mało poważne, to jest wiążący dokument. Powiedz znajomemu żeby się nie bawił w to sam, tylko poszedł do kogoś kto faktycznie pomoże poukładać to z sensem.
pat Posted May 9, 2008 Author Report Posted May 9, 2008 Dziekuje, przekaze mu co mi doradzilas A czy znasz kogos godnego polecenia, kto zna sie na rzeczy z wypelnianiem papierow po slubie? Ja juz raz sie nacielam wiec kazdy wg mnie chce tylko kase wyciagnac pozdrawiam p.
Jackie Posted May 9, 2008 Report Posted May 9, 2008 Niestety, mieszkam w Chicago więc na wiele się nie przydam.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.