eminem91 Posted July 15, 2008 Report Posted July 15, 2008 Witam.Czy aby móc wziąśc udział w programie H2B-USA trzeba koniecznie miec wykształcenie średnie czy wystarczy zawodowe??A może zależy to od biura co to załatwia??Bo coś słyszałem że np student point i chyba CCUSA nie wymagają.Jak to jest??Bardzo mi zależy na tym wyjeździe.
Isabela83 Posted July 15, 2008 Report Posted July 15, 2008 Przy wyjezdzie ze student point wykształcenie nie ma znaczenia, nie wiem jak jest z ccusa-chyba najlepiej sie z nimi skontaktowac albo wejsc na ich strone. Na pewno przy wyjezdzie na h2b nie jest wymagane wyższe
eminem91 Posted July 15, 2008 Author Report Posted July 15, 2008 Na stronie CCUSA pisze tylko że trzeba miec minimalne doświadczenie w pracy o jaką się staramy.
FUGAZI Posted July 16, 2008 Report Posted July 16, 2008 Czasami nie potrzeba ani wykształcenia, ani doświadczenia, dobre chęci wystarczają.
eminem91 Posted July 16, 2008 Author Report Posted July 16, 2008 Czyli mówicie że nie powinienem miec problemów z wyjazdem??Jeśli tak to dobrze.A jakie polecacie jeszcze bióra prócz studentpointa??Najlepiej właśnie takie co nie wymagają średniego.
sly6 Posted July 16, 2008 Report Posted July 16, 2008 To czy wize otrzymasz nie zalezy od Nas ani tez od biura a od Ambasady USA .
eminem91 Posted July 16, 2008 Author Report Posted July 16, 2008 No wiem ale chodzi mi tylko o to czy samo biuro wyrazi zgodę na mój udział a nie co będzie w ambasadzie.
sly6 Posted July 16, 2008 Report Posted July 16, 2008 Biuro moze np powiedziec ze moze przejdziesz,wezmie kase i potem wrazie czego powie przykro Nam ale chcielismy dobrze .
Isabela83 Posted July 16, 2008 Report Posted July 16, 2008 A jakie polecacie jeszcze bióra prócz studentpointa?? Jest jeszcze takie biuro Emakopol, moi znajomi jechali z nimi 2 lata temu do Tahoe(CA) na rok do pracy w kasynie, z zarobionych pieniedzy byli zadowoleni, ale z calej procedury przed wyjazdowej nie, dlatego tez kosztowało ich to duzo nerwów.
gal Posted July 18, 2008 Report Posted July 18, 2008 Przede wszystkim wszystko powyzej magistra to jesli chodzi o wyksztalcenie. ponadto o wize sie starasz jesli masz potencjalnego pracodawce tu w us. takie wizy rozchodza sie jak cieple bulki tu jest info rzadowe http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1271.html rozmawiaja o tym na forum sukcesu tam sa ludzie ktorzy przechodzili przez procedure
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.