alena Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Witaj Karino. Tak w wielkim skrocie. Przejrzalam bardzo duzo materialu ale nie znalazlam odpowiedzi na moja sytuacje. Przekroczylam wize w Stanach 2 lata. Jeszcze 8 lat nie moge tam wjechac. Moj przyszly maz jest rozwodnikiem i z tego co pamietam polski sad musi uznac jego rozwod....czas, ja nie nadaje sie na wize K1. Chcielismy pobrac sie w Polsce, nie byloby latwiej zawrzec zwiazek malzenski np. Hiszpanii ?Jak wtedy wygladaloby uznanie tego zwiazku przez USA i Polske. Ulatwiloby czy skomplikowalo sytuacje jeszcze bardziej? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 To musisz zobaczyc w Hiszpanii jakie sa procedury aby zawrzec zwiazek malzenski ,spytaj sie tez w Polsce jak bedzie z wpisaniem tego slubu do Urzedu Stanu Cywilnego . Link to comment Share on other sites More sharing options...
alena Posted July 25, 2008 Author Report Share Posted July 25, 2008 To musisz zobaczyc w Hiszpanii jakie sa procedury aby zawrzec zwiazek malzenski ,spytaj sie tez w Polsce jak bedzie z wpisaniem tego slubu do Urzedu Stanu Cywilnego . Wlasnie chcialam wiedziec przede wszystkim czy tez potrzebna jest zgoda polskiego sadu Wlasnie chcialam wiedziec przede wszystkim czy tez potrzebna jest zgoda polskiego sadu I jeszcze jedno bardzo wazne pytanie. Mialam w Californi wypadek samochodowy, bylam kierowca. Dobe przelezalam w szpitalu. Dostalam bardzo wysoki rachunek, ktorego nie bylam w stanie uiscic. Wyjechalam stamtad i ta sprawa pozostala niezamknieta. Co moze mnie czekac jak tam wroce. Czy moga mnie o cos pytac/ czy maja to gdzies zanotowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Bierzesz slub w Hiszpanii i tamto prawo sie liczy i dlatego zasiegnij informacji jak tam to wyglada a potem mozesz pujsc do swojego USC i sie spytac jak bedzie wygladac sprawa jak bedziesz chciala zalegalizowac slub ten w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Wlasnie chcialam wiedziec przede wszystkim czy tez potrzebna jest zgoda polskiego saduI jeszcze jedno bardzo wazne pytanie. Mialam w Californi wypadek samochodowy, bylam kierowca. Dobe przelezalam w szpitalu. Dostalam bardzo wysoki rachunek, ktorego nie bylam w stanie uiscic. Wyjechalam stamtad i ta sprawa pozostala niezamknieta. Co moze mnie czekac jak tam wroce. Czy moga mnie o cos pytac/ czy maja to gdzies zanotowane? jesli dlug zostal oddany pod sad a potem do collection agency to masz tzw judgment na swoim koncie. Nie jest to przestepstwo ale obciazone finansowow konto jest problemem, gdy zechcesz zyc w US, odpowiedzialnosc przechodzi tez na malzonka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.