sony Napisano 30 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2008 Witam Moja córka złożyła mi papiery o zieloną kartę 6miesięcy temu (papiery już przyszły jeszcze córka ma się tam podpisać) i mam pytanie czy zieloną kartę jak będę w Polsce to mogę ją tam odebrać czy trzeba przyjechać do USA po kartę ? Za odpowiedź z góry serdecznie dzięki Pozdrawiam
sly6 Napisano 30 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2008 Karta przyjdzie na adres w USA a nie w Polsce.I najlepiej jakbys poczekal na karte i wtedy lecial po za USA bo nie wiem jaki masz teraz status w USA.
karina Napisano 30 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2008 Jesli corka ma sie jeszcze podpisac to dokumenty nie przeszly jeszcze przez NVC, chyba ze mowisz o I-864, ktore wezmiesz ze soba do Warszawy. Jesli dokumenty nie przeszly jeszcze przez NVC to na spotkanie w Warszawie bedziesz musiala poczekac. Inna rzecz, czy juz wysylalas niekaralnosc do NVC?
sly6 Napisano 30 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2008 ale sie porobilo ..sony Ty chyba mowisz ze masz wize turystyczna a nie ze masz wize na pobyt staly i pewnie ztad te niedomowienia,,nastepnym razem prosze pisz wszystko aby uniknac pomylki bo GC to plastik a Ty pewnie czekasz na papiery w 1 kolejnosci a potem otrzymasz GC.
sony Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 sorka że nie pisałam, ale już jestem w Polsce i przyszły jakieś papiery (ja na tym to się nie znam za bardzo) i mam pytanie czy jak mam syna który ma 14lat to on otrzyma automatycznie pobyt w USA jak ja będę miała ? tutaj skan tych dokumentów które przyszły http://img3.imagebanana.com/view/o63vks9n/ty.JPG to mam gdzieś wysłać ?
sly6 Napisano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 On nie otrzyma,bedziesz musiala zlozyc papiery na niego .Twoja Corka tez by mogla go sponsorowac ale wtedy dluzej sie czeka wiec lepiej abys Ty zlozyla papiery na niego.
sly6 Napisano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 Teraz rozpatruja wnioski z 2003 roku . a to co dostalas to masz po wypelnieniu odeslac na podany adres .
karina Napisano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2008 Jesli corka ma sie jeszcze podpisac to dokumenty nie przeszly jeszcze przez NVC, chyba ze mowisz o I-864, ktore wezmiesz ze soba do Warszawy. Jesli dokumenty nie przeszly jeszcze przez NVC to na spotkanie w Warszawie bedziesz musiala poczekac. Inna rzecz, czy juz wysylalas niekaralnosc do NVC? Dokadnie tak ja Ci napisalam wczesniej - Twoje dokumenty dopiero BEDA rozpatrywane w National Visa Center czyli do tego aby spotkac sie z konsulem i dostac wize imigracyjna jeszcze droga bardzo daleka. Jeszcze masz oplaty zobic (albo corka), jeszcze wypelnic dokumenty, dolaczyc wymagane rzeczy itd. Ten dokument, ktory dostalas to dopiero krok numer 1. A tych krokow jeszcze przed Toba sporo.... Samych listow z NVC dostaniesz z 5. A one przychodza w roznych odstepach czasu, srednio 1 list na miesiac (jak to ktos mi skrupulatnie obliczyl:) ). Dziecko nie dostanie wizy z Toba, bo dziecko ma osobna kategorie (i nie ma jeszcze zadnej na siebie petycji zlozonej). Jesli nic sie nie zmieni to dziecko dostanie wize imigracyjna za okolo 5 - 6 lat. Trzeba bylo isc inna droga - wtedy mialabys green card szybciej, plus pozwolenie na prace i podrozowanie i nie byloby zabawy w korespondencje z NVC. Wasz prawnik powinien byl Was poinformowac jakie masz drogi do wyboru plus powiedziec Wam, ze dziecko nie dostanie green card z Toba.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.