mir Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Przeszukiwalem forum ale nie bardzo moge znalesc odpowiedz , dlatego prosze o pomoc . Wylosowano mnie w dv 2009 , oczywiscie powolywalem sie na miejsce urodzenia ojca ukraina. Zaznaczam ze moj ojciec nie zyje od 3 lat. Czego bede potrzeebowal w razie wezwania na rozmowe aby udowodnic urodzenie mojego ojca, czy na rozmowe bede musial jechac do amerykanskiej ambasady do Kijowa. dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Rozmowy sa w Warszawie i dla tych tez z Ukrainy .. Wyslij jak najszybciej papiery ktore dostales . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir Posted July 31, 2008 Author Report Share Posted July 31, 2008 Dzieki , ale mysle ze i tak musze jechac na ukraine po akt urodzenia ojca . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Pewnie bedziesz musial tam pojechac po ten akt urodzenia .. moze cos tutaj znajdziesz dla siebie: http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_1318.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir Posted August 12, 2008 Author Report Share Posted August 12, 2008 sly 6 dokumenty wyslalem numer 12.. mysle ze do lutego mnie zalatwia. Zastanawiam sie nad jedna sprawa,pomoz prosze . Zamierzam sie ozenic czy zrobic to teraz czy po dostaniu green card. dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Maja czas aby Cie obsluzyc do konca wrzesnia 2009 roku .Co do ozenku to radze to zrobic teraz a potem doslesz papiery ze Twoj stan cywilny sie zmienil i wtedy razem pujdziecie na rozmowe,czym szybciej to zrobisz tym lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir Posted August 12, 2008 Author Report Share Posted August 12, 2008 wyslalem papiery ze jestem sam co teraz sly6 pomoz. jade do usa i biore slub czy teraz co teraz sie zenic pewien jestes . czy musze moj certyfikat urodzenia ojca to jest w ukrainskim przetlumaczyc na polski,czy angielski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Przetlumacz ten certyfikat na jezyk angielski Nie ma znaczenia ze wyslales papiery jako kawaler,wiele osob podobnie jak Ty bralo slub przed rozmowa w Ambasadzie i bylo ok,wazne aby to zrobic wczesniej aby nie wzbudzac podejrzen ze slub wziety jest dla GC . a jesli wzialbys slub po rozmowie to wtedy Twoja zona czekala by na GC pare lat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir Posted August 25, 2008 Author Report Share Posted August 25, 2008 dzieki sly 6 . spojrzalem na strone ambasady jest 6600 . jak sie dowiedziec czy dokumenty doszly wysla email moze cos innego . probowalem dzwonic ale tylko automat sie odzywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mir Posted August 25, 2008 Author Report Share Posted August 25, 2008 przepraszam na stronie ktora mi podales jest 6600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.