pinus Posted August 2, 2008 Report Posted August 2, 2008 Witam. Jestem na wizie turystycznej. W sumie dostalem 6 miesiesy zostaly mi jeszcze 3 miesiace. Chcialbym przedluzyc wize o kolejne 6 miesiecy. Wiem ze jest taka mozliwosc, jednak nie wiem jak to nalezy zrobic. Wiecie moze jakie sa szanse na przedluzenie wizy, jaki powod jest najlepszy? Pozdrawiam Maciek
sly6 Posted August 2, 2008 Report Posted August 2, 2008 Kiedys bylo latwiej o takie cos a teraz zdarzaja sie odmowy i nie ma tak ze jak masz sponsora lub tez kase to masz przedluzenie w kieszeni.. Formularz masz na tej stronie oraz ile teraz sie za to placi: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00045f3d6a1RCRD
gal Posted August 2, 2008 Report Posted August 2, 2008 moje zdanie,jesli planujesz przyjechac ponownie do USA lepiej nie przedluzaj
Rademedes Posted August 2, 2008 Report Posted August 2, 2008 decyzja o przedluzeniu moze przyjsc za 5-6 miesiecy przedluzenie o kolejne 6 miesiecy to troche ryzykowna sprawa, zgadzam sie w tej kwestii z gal'em jaki to turysta moze sobie pozwolic na roczny wyjazd?
FUGAZI Posted August 2, 2008 Report Posted August 2, 2008 decyzja o przedluzeniu moze przyjsc za 5-6 miesiecy Przez caly ten okres i tak jest legalnie, w przypadku przedluzenia wizy turystycznej tak dlugi okres oczekiwania jest korzystny dla zainteresowanego. Lepiej czekac 5-6 miesiecy na 'jakas' odpowiedz (w tym wypadku nie ma znaczenia czy negatywna czy pozytywna) niz dwa tygodnie na odmowe.
Rademedes Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 nie zmienia to faktu ze otrzymanie kolejnej wizy, lub ponowny wjazd do USA jest delikatnie mowiac klopotliwy
gal Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 jest duze prawdopodobienstwo ze nie wpuszcza ponownie,lepiej tego nie czynic
sly6 Posted August 3, 2008 Report Posted August 3, 2008 jak bedzie chcial szybko wrocic do USA po takim pobycie to tak sie moze zdarzyc.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.