alien5551 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Witam. Mam nagraną prace w holandi przy zbiorach papryk w szklarni przez firme z PL za 4,50 za h , praca na stażu, opłacone zakwaterowanie, tylko ubezpieczenie musze wykupić, strasznie mi sie nie chce jechać wogóle, ale nie ważne. Powiedzcie mi czy warto jechać , czego sie spodziewac, czy moze mnie coś zaskoczyć, czy bardzo tam gonią? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 a jakie masz na mysli ubezpieczenie bo jesli to jest praca legalna to bedziesz miec ubezpieczenie lekarskie ,no chyba ze chodzi o ubezpiczenie od nieszczesliwych wypadkow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien5551 Posted August 6, 2008 Author Report Share Posted August 6, 2008 mówie o ubezpieczeniu w pracy typu alianz , amplico, ale doradźcie mi czego to jest warte, bo obawiam sie np. że ze wydam kase na wyjazd a mnie mogą zwolnić za opieszałośc w zbyt dobrej kondycji psychicznej ostatnio nie jestem, ale zarobić trzeba, a z drugiej strony nie mam sie kogo za bardzo poradzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybka Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Jak sie bedziesz obijal a nie pracowal to jasne ze cie wywala. Oczekujesz odpowiedzi, ze jest luzik i mozna nic nie robic? Zostan lepiej w domciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien5551 Posted August 6, 2008 Author Report Share Posted August 6, 2008 mi chodzi o to, czy stoją nad Tobą jak pracujesz i Cie poganiają czy tylko pilnują żeby pracowali a nie stali obok?? jakie tam wogóle są warunki, jaki klimat, czy robią tam sami Polacy czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Musisz powiedziec w tych firmach czego oczekujesz i dobiora Ci odpowiednie ubezpieczenie bo maja takie cos jak praca,sporty itd poczytaj tez na tym forum o pracy w Holandii: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=41789 oraz tutaj: http://www.eures.praca.gov.pl//pliki/warun...OG/Holandia.doc pytania ktore zadajesz troche sa nie zabardzo bo skad wiemy gdzie jedziesz,z jaka firma,gdzie Cie dadza itd...Sa takie miejsca gdzie jest pelno polakow a sa takie ze Ich jest malo jest... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien5551 Posted August 6, 2008 Author Report Share Posted August 6, 2008 mi nie chodzi o oferty bo tego mi nie trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 No ale tam poczytasz o tym jak sie pracuje,na co nalezy uwazac itd a jak sie zarejestrujesz to moze ktos Ci odpowie wiecej na Twoje pytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien5551 Posted August 7, 2008 Author Report Share Posted August 7, 2008 nikt nie odpisuje, nikt tu nic o tym nie wie jak to wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Pewnie dlatego, ze to forum glownie o US, UK, Kanadzie i Australii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.