Skocz do zawartości

Bilet Powrotny....czy Jest Konieczny?

eyeore

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Za miesiac wybieram sie do NYC na kurs jezykowy (wiza f1), z zwiazku z tym mam pytanie czy musze od razu kupowac bilet powrotny - nie wiem ile bede siedzial w USA, dlatego nie widze sensu kupowac biletu powrotnego. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

• Odpowiedzi 34
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

nie wiem, czy to jest "wymog", ale wiedzac, ze mozesz byc zatrzymany na lotnisku i zawrocony do Polski tylko datego, ze nie miales ze soba biletu powrotnego - co moze byc dowodem na to, ze nie zamierzasz wogole wracac spowrotem do kraju, jak juz ci sie wiza skonczy, powienienes kupic sobie bilet w 2 strony - szczegolnie, ze takie bilety sa czesto tansze niz lot w jedna strone, a do tego wiekszosc z nich ma mozliwosc jednej darmowej zmiany daty powrotnej, albo za cene typu 100$

Napisano

Bilet powrotny to wymog - (a w ogoole sprzedaja bilety w jedna strone do usa?) inaczej mozesz miec problem

przy wjezdzie z urzedem imigracyjnym - przynajmniej tak bylo zwasze.

Mozesz kupic bilet otwarty - wraczasz kiedy chcesz w okreslonym czasie np; dowolnego dnia w okresie 3 miesiecy -

zalezy od rodzaju biletu i przewoznika.

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam

Kupilem sobie bilet w jedna strone do NY, poniewaz nie wiem kiedy wróce ze stanów. Mam plan troche pozwiedzać i być moze moj powrot bedzie z innego miasta niz NY. Czy faktycznie moga mnie wrócić do kraju? Czy jeśli dokupie teraz bilet w drugą stronę to nie bedzie to jeszcze gorzej wygladalo? Jakies sugestie co powinienem teraz zrobić?

Napisano

Moga Cie zawrocic a wykupienie biletu teraz w druga strone wyniesie Ciebie wiecej niz bilet w 2 strony wiec moze ten bilet w 1 strone zwroc jesli mozna i wykup w 2 strony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...