eyeore Napisano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2008 Witam wszystkich! Za miesiac wybieram sie do NYC na kurs jezykowy (wiza f1), z zwiazku z tym mam pytanie czy musze od razu kupowac bilet powrotny - nie wiem ile bede siedzial w USA, dlatego nie widze sensu kupowac biletu powrotnego. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
sly6 Napisano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2008 a ile czasu bedzie trwac ten kurs ,Oni dobrze wiedza ze sa tzw bilety 1 roczne wiec nie ma problemu z zakupem takiego biletu...
eyeore Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2008 kurs bedzie trwal 1 rok zapomnialem dodac ze planuje leciec 11 wrzesnia - slyszalem ze samoloty sa wtedy puste
kwasik Napisano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2008 Oj to nie prawda że puste gdyż ja też lecę 11 września i jak sobie rezerwowałem miejsce samolot był prawie pełny lecę LOTem
eyeore Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2008 to jest wymog posiadania biletu powrotnego czy nie ma?
ankam Napisano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2008 nie wiem, czy to jest "wymog", ale wiedzac, ze mozesz byc zatrzymany na lotnisku i zawrocony do Polski tylko datego, ze nie miales ze soba biletu powrotnego - co moze byc dowodem na to, ze nie zamierzasz wogole wracac spowrotem do kraju, jak juz ci sie wiza skonczy, powienienes kupic sobie bilet w 2 strony - szczegolnie, ze takie bilety sa czesto tansze niz lot w jedna strone, a do tego wiekszosc z nich ma mozliwosc jednej darmowej zmiany daty powrotnej, albo za cene typu 100$
eyeore Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2008 btw, dostalem wize na 5 lat, ma to jakies znaczenie?
coldsauce Napisano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2008 Bilet powrotny to wymog - (a w ogoole sprzedaja bilety w jedna strone do usa?) inaczej mozesz miec problem przy wjezdzie z urzedem imigracyjnym - przynajmniej tak bylo zwasze. Mozesz kupic bilet otwarty - wraczasz kiedy chcesz w okreslonym czasie np; dowolnego dnia w okresie 3 miesiecy - zalezy od rodzaju biletu i przewoznika.
pauka Napisano 9 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2008 Witam Kupilem sobie bilet w jedna strone do NY, poniewaz nie wiem kiedy wróce ze stanów. Mam plan troche pozwiedzać i być moze moj powrot bedzie z innego miasta niz NY. Czy faktycznie moga mnie wrócić do kraju? Czy jeśli dokupie teraz bilet w drugą stronę to nie bedzie to jeszcze gorzej wygladalo? Jakies sugestie co powinienem teraz zrobić?
sly6 Napisano 9 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2008 Moga Cie zawrocic a wykupienie biletu teraz w druga strone wyniesie Ciebie wiecej niz bilet w 2 strony wiec moze ten bilet w 1 strone zwroc jesli mozna i wykup w 2 strony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.