kannif Napisano 8 Września 2008 Zgłoś Napisano 8 Września 2008 Mam pytanie zwiazane z wiza J-1.Dokladnie chodzi mi o zamienie owej wizy na inna podczaj programu AYA (ACADEMIC YEAR IN AMERICA)Chcialbym wyjechac na ostatnia klase liceum na ten program i dowiedzialem sie ze dostaje podczas tego programu wize j-1 na rok ale doszukalem sie ze po tym roku musze powrocic do kraju ;|| "...Status wizy J-1 zobowiązuje do opuszczenia Stanów z chwilą zakończenia programu. Okres ten wyznaczany jest regulaminem fundacji i drukiem wizowym DS-2019."Czy mozna ja zamienic na wize studencka jezeli bym chcial na studia tam w Stanach albo na jakas inna wize ??
sly6 Napisano 8 Września 2008 Zgłoś Napisano 8 Września 2008 a wiesz o tym ze studia w USA kosztuja i to nie malo??Mozesz sie starac o zmiane statusu na studencki . inna tez sprawa nie wiadomo czy dostaniesz sekcje na tej wizie a wtedy zapomnij o zostaniu w USA no chyba ze postarasz sie o zniesienie tej sekcji..
kannif Napisano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2008 a jak czesto dostaje sie ta "sekcje" i od czego to zalezy i jezeli sie juz dostanie ta sekcje to wtedy nie dadza studenckiej wizy ?
sly6 Napisano 8 Września 2008 Zgłoś Napisano 8 Września 2008 Jak Ci dadza taka sekcje to wtedy masz 2 wyjscia,,albo wracasz do Polski albo tez starasz sie o zniesienie tego bo bez tego zadnej zmiany statusu nie dostaniesz na terenie USA. http://www.prawoimigracyjneusa.com/artykuly_13.htm
kannif Napisano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2008 1 wyjscie jezeli bym wrocil do Polski to wtedy moge tutaj starac sie o ktoras z wiz ? Wyjscie 2 jak wyglada sprawa jezeli bym chcial znies musze podac powody czy to jakas loteria a jak sie to widzi jezeli bym spotkal tam moja przyszla zone ??aha widze ze jeszcze cos dolaczyles do posta ide poczytac:)i wogole dzieki za informacje
sly6 Napisano 8 Września 2008 Zgłoś Napisano 8 Września 2008 Jak bys wrocil do Polski i bys chcial poleciec na wizie studenckiej,pracowniczej lub tez imigracyjnej wtedy musisz sie starac o zniesienie tego zakazu, a jak bys poznal tam zone to tez musialbys sie starac o zniesienie tej sekcji . tutaj masz co nalezy zrobic i jak sie za to zabrac jesli takie cos bys dostal bo moze nie dostaniesz... http://travel.state.gov/visa/temp/info/info_1296.html
kannif Napisano 8 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2008 No to mi duzo wyjasnilo dzieki wielki P.S ahhh to prawo;/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.