kannif Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Mam pytanie zwiazane z wiza J-1.Dokladnie chodzi mi o zamienie owej wizy na inna podczaj programu AYA (ACADEMIC YEAR IN AMERICA)Chcialbym wyjechac na ostatnia klase liceum na ten program i dowiedzialem sie ze dostaje podczas tego programu wize j-1 na rok ale doszukalem sie ze po tym roku musze powrocic do kraju ;|| "...Status wizy J-1 zobowiązuje do opuszczenia Stanów z chwilą zakończenia programu. Okres ten wyznaczany jest regulaminem fundacji i drukiem wizowym DS-2019."Czy mozna ja zamienic na wize studencka jezeli bym chcial na studia tam w Stanach albo na jakas inna wize ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 a wiesz o tym ze studia w USA kosztuja i to nie malo??Mozesz sie starac o zmiane statusu na studencki . inna tez sprawa nie wiadomo czy dostaniesz sekcje na tej wizie a wtedy zapomnij o zostaniu w USA no chyba ze postarasz sie o zniesienie tej sekcji.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kannif Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 a jak czesto dostaje sie ta "sekcje" i od czego to zalezy i jezeli sie juz dostanie ta sekcje to wtedy nie dadza studenckiej wizy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Jak Ci dadza taka sekcje to wtedy masz 2 wyjscia,,albo wracasz do Polski albo tez starasz sie o zniesienie tego bo bez tego zadnej zmiany statusu nie dostaniesz na terenie USA. http://www.prawoimigracyjneusa.com/artykuly_13.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kannif Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 1 wyjscie jezeli bym wrocil do Polski to wtedy moge tutaj starac sie o ktoras z wiz ? Wyjscie 2 jak wyglada sprawa jezeli bym chcial znies musze podac powody czy to jakas loteria a jak sie to widzi jezeli bym spotkal tam moja przyszla zone ??aha widze ze jeszcze cos dolaczyles do posta ide poczytac:)i wogole dzieki za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Jak bys wrocil do Polski i bys chcial poleciec na wizie studenckiej,pracowniczej lub tez imigracyjnej wtedy musisz sie starac o zniesienie tego zakazu, a jak bys poznal tam zone to tez musialbys sie starac o zniesienie tej sekcji . tutaj masz co nalezy zrobic i jak sie za to zabrac jesli takie cos bys dostal bo moze nie dostaniesz... http://travel.state.gov/visa/temp/info/info_1296.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kannif Posted September 8, 2008 Author Report Share Posted September 8, 2008 No to mi duzo wyjasnilo dzieki wielki P.S ahhh to prawo;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.