Martusia Posted September 15, 2008 Report Posted September 15, 2008 Witam moje pytanko jest takie:)Otoz wyszlam za maz posiadam 1 zielona karte kiedy moge sie starac o green card rowniez dla moich rodzicow czy musze czekac do momentu otrzymania obywatelstwa?a nastepne moje pytanie jest takie iz moja mama planuje za rok mnie odwiedzic i co najlapiej ma powiedziec kiedy zapytaja sie jej jaki jest powod starania sie o wize turystyczna czy moze powiedziec ze jedzie w odwiedziny do corki?Mam rowniez nadzieje ze dostanie ja na 10 lat czy o to tez pytaja na ile sie chce ja dostac?Z gory dziekuje i pozdrawiam Marta
sly6 Posted September 15, 2008 Report Posted September 15, 2008 Dla rodzicow mozesz sie starac o GC jak bedziesz miec obywatelstwo USA Twoja mama moze powiedziec ze leci od Ciebie i tyle np w odwiedziny oraz ze bedzie zwiedzac..A na ile dostanie ta promese wizowa to juz od Konsula zalezy.
eftha Posted January 7, 2009 Report Posted January 7, 2009 Witam wszytkich ...... uffff Przeszperalam cale forum i serio nie znalazlam nic co mogloby dotyczyc mojej sparwy, a mianowice..... . Otoz moi znajomi bede sponsorowani przez swoich znajomych - ze mieszkali w tym samym miescie (nie wiem czy to jakos wplywa na TOk sprawy )dobrze sie znaja i chca ich zaprosic do siebie na wakacje .....poprostu Teraz pytanie zasadnicze z ktorym borykaja sie od jakiegosc czasu a czego ja jestem swiadkiem , czy Oni wypisujac wniosek ( staraja sie o wize TUrystyczna inna im nie potrzebna ) czy jest koniecznosc wypisania imion dzieci skoro nie sa one juz pod opieka ROdzicow i sa w zupelnosci samodzielne ?? Z gory dziekuje..............Bede naprawde wdzieczna za jakiekolwiek podpowiedzi Pozdrawiam PS. Wedle wskazowek przenosze posta do dzialu WIz Turystycznych Sorry za niedociagniecia Jackie
sly6 Posted January 7, 2009 Report Posted January 7, 2009 w ds 156 nie ma zmianki o dzieciach : https://evisaforms.state.gov/DS156_Polish.asp
eftha Posted January 7, 2009 Report Posted January 7, 2009 Hej !! Dzieki sLy Za linka z wnioskiem Wnim jest wzmianka o osobach przebywajacych na terenie USA ..... jesli sa one nielegalnie lepiej po prostu nic nie zaznaczac ?? CO mysliscie ? Tak by bylo lepiej dla obojga stron ..... Pozdrawiam
sly6 Posted January 7, 2009 Report Posted January 7, 2009 eftha jak dana osobe zlapia na klamstwie to wtedy wyjdzie bez wizy i kolejne podejscie nie bedzie takie juz latwe,tak samo jak zniosa promesy wizowe ta osoba moze miec klopoty na granicy z przekonaniem urzednika ze mowi teraz prawde..
eftha Posted January 7, 2009 Report Posted January 7, 2009 No tak to jasne No tak wlasnie byloby najlepiej by zniesli promese wizowa i nie byloby wiekszych problemow czy sa jakies szanse na to ze podejma decyzje jeszce w tym roku ? Mieli cos zaczc dzialac na poczatku roku a tutaj juz polowa stycznia niedlugo i ani mru mru :/ Dzieki FOrum dowiedzialam sie sporo i wciaz nabywam wiedze ;p .................. Super sprawa te FOrum
akma Posted January 7, 2009 Report Posted January 7, 2009 No tak wlasnie byloby najlepiej by zniesli promese wizowa i nie byloby wiekszych problemow Byłyby jeszcze większe, bo wtedy więcej ludzi cofaliby z lotnisk. Szkoda, że Polacy nie rozumieją, że wizy są dla ich dobra. Chyba lepiej zapłacić 300 zł za wniosek wizowy i dowiedzieć się, że nie kwalifikujemy się do otrzymania promesy, niż kupić bilet za 3000 zł i dopiero na lotnisku dowiedzieć się, że nie kwalifikujemy się do wjazdu, prawda?
eftha Posted January 12, 2009 Report Posted January 12, 2009 SLuchajcie a tak zastanawialam sie jakby wygladala sytuacja otrzymania promesy dla moich rodzicow .... Planuje niedlugo slub ... problem w tym ze jestem tutaj nielegalnie tzn moj maz wyslal juz wniosek do USCIS z tym ze musimy poczekac poki on nie otrzyma obywatelstwa ..a tym samym ja w miedzy czasie stracilam waznosc mojej wizy :/ czy wniosek bedacy w USCIS chroni mnie jakos od tego nielegalnego pobytu ? Chcialabym zeby moi rodzice przyjechali na moj slub , nie wyobrazam sobie tego Wydarzenia bez nich . Chcialam zeby np Ksiadz wystawil zaproszenie dla moich rodzicow ze przyjezdzaja na slub swojej corki .... ale czy to ma jakis sens ? Moze ktos juz byl w podobnej sytuacji ? dzieki za info ?
sly6 Posted January 12, 2009 Report Posted January 12, 2009 Po otrzymaniu obywatelstwa Twoj maz sklada papiery na Ciebie jako zone i jesli wyslesz papier wtedy jestes chroniona.Teraz nic Cie nie chroni ,nawet slub z obywatelem przed zlozeniem papierow,, Co do rodzicow to roznie bywa,jednym daja w podobnej sytuacji a drugim nie ..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.