blusia Napisano 21 Października 2008 Zgłoś Napisano 21 Października 2008 Witam. Mam nadzieje, ze ktos bedzie w stanie mi odpowiedziec:). Otoz czy jesli moja babcia urodzila sie w stanach(prababcia byla obywatelka stanow, pradziadek polakiem rowniez z obywatelstwem amerykanskim) to czy moze mi to pomoc jakos w uzyskaniu wizy
Rademedes Napisano 21 Października 2008 Zgłoś Napisano 21 Października 2008 a ja dopytam: a uzyskaniu GC?
sly6 Napisano 22 Października 2008 Zgłoś Napisano 22 Października 2008 Rademedes no chyba ze ta babcia bedzie sponsorowac swoja Corke-Syna na GC wtedy takiego wnuka-wnuczka mozna podpiac pod petycje ale wtedy taki wnuk-wnuczka nie powinna miec wiecej niz 21 lat pod czas rozmowy o GC.
gosial Napisano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2009 Witam Prosze wybaczyc ze pisze tutaj ale nie moge zalozyc nowego tematu. Mam pytanie odnosnie paszporu europejskiego. Taki amerykanin po małżenstwie z Polka jakie ma szanse na jego przyznanie. Czy jest to w ogole mozliwe??
andyopole Napisano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2009 W tym temacie najlepiej wejsc na jakies inne forum. Mysle ze np. Ukraincy maja ten temat w jednym paluszku. Pozdrawiam. Polskie obywatelstwo mozna dostac najszybciej po 5 latach stalego pobytu, chyba ze jest sie znanym pilkarzem, wtedy Kwach albo inny Kaczor nie robia problemow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.