coralka Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 Witam ponownie. Zabralam sie juz " na czysto" za formy. Nie jest ten diabel taki straszny Pani Karina pomogla mi ,za co bardzo dziekuje:) Poprawialam sobie na czerwono wlasne bledy i tak sobie zagryzmowlilam w jednym punkcie ze nie wiem co napisalam ( nie wiem kiedy pani Karina mi odpisze wiec pytam tu bo moze ktos mial podobna sytuacje ). Forma I-765 punkt 15 " current immigration status " i mialam napisac tak "overstayed B1,-AOS i tu mi sie zaczyna wyraz na "e" ......"enrolling" moze ? Jesli ktos wypelnial to prosze o podpowiedz Forma G-325a biographic na samym dole jest "this form is submitted in connection with an application for : Czyli w formie meza ,ktory jest obywatelem zaznaczam tak samo jak u siebie "status as permanent resident "? Bo ta forma wlasnie jest powiazana z moim dokumentami o status rezydenta. I ostatnie pytanie .... zdjecia .. 2 moje do formy I-765 2 moje do formy I-485 1 moje do formy I-130 1 meza do formy I-130 Prosze skorygowac jak ktos wie bo pani Karina powiedziala mi 2 zdjecia meza ,4 moje . Mnie wylazi inaczej wiec prosze o pomoc. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
karina Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 Dobrze Ci wychodzi ze zdjeciami tyle tylko, ze zdjecia czesto gina w tzw. mail room badz nawet pozniej (kiedy dokumenty sa przesylane do wlasciwego USCIS). Nie wspominan nawet o sytuacjach kiedy zdjecia skleja sie badz odbija sie na zdjeciu to co napisane jest z tylu zdjecia. Dlatego zeby pozniej uniknac 'niespodzianek' wiekszosc z nas prawnikow zaleca wkladanie 1 extra zdjecia. Nie kosztuje to fortune aby dolozyc jedno extra zdjecie, a spimy spokojniej. Teraz do I-765 oraz do I-485 robia zdjecie podczas biometrics dlatego wystarcza 4 Twoje zdjecia (i tak jest o jedno za duzo).
akma Posted November 3, 2008 Report Posted November 3, 2008 Forma G-325a biographic na samym dole jest "this form is submitted in connection with an application for : Czyli w formie meza ,ktory jest obywatelem zaznaczam tak samo jak u siebie "status as permanent resident "? Bo ta forma wlasnie jest powiazana z moim dokumentami o status rezydenta. Ja w swoim G-325a zaznaczyłam "status as permanent resident", a w formularzu męża zaznaczyliśmy OTHER: wife's adjustment of status. Nie wiem, czy to poprawnie, ale przecież mąż nie stara się o status stałego rezydenta, więc taka wersja wydaje się logiczniejsza... Zastanawiamy się też, czy mąż ma wpisywać dane w rubrykę na dole strony (Applicant)? W końcu to ja jestem "applicant", a on "petitioner".
coralka Posted November 3, 2008 Author Report Posted November 3, 2008 Ja w swoim G-325a zaznaczyłam "status as permanent resident", a w formularzu męża zaznaczyliśmy OTHER: wife's adjustment of status. Nie wiem, czy to poprawnie, ale przecież mąż nie stara się o status stałego rezydenta, więc taka wersja wydaje się logiczniejsza...Zastanawiamy się też, czy mąż ma wpisywać dane w rubrykę na dole strony (Applicant)? W końcu to ja jestem "applicant", a on "petitioner". Tak ,maz sie nie stara o pobyt ale ta forma jest w nawiazaniu o Twoj "status as permanent resident" ,- tak mnie sie wydaje. Ma wpisywac dane bo Ty jestes aplikantem swojej formy a maz swojej . Ale niech sie wypowie ktos madrzejszy bo nie chce wprowadzac nikogo w blad.
akma Posted November 5, 2008 Report Posted November 5, 2008 Cóż, chyba nie ma chętnych na wypowiedzenie się Wiesz może, czy zdjęcia mają być opisane (imię, nazwisko, data urodzenia)?
coralka Posted November 5, 2008 Author Report Posted November 5, 2008 Wydaje mi sie ze powinno sie podpisac zdjecia ,tak dla bezpieczenstwa na wypadek gdy sie "odlacza" od dokumentow. Imie , nazwisko i data urodzenia.
akma Posted November 5, 2008 Report Posted November 5, 2008 Wielkie dzięki za odpowiedź, coralka! Zamieściłam też swój temat i miałam nadzieję, że uzyskam pomoc. Jeśli masz chwilkę, to zerknij, proszę: http://www.usa.info.pl/board/Formalnosci-P...Usa-t11705.html Mam jeszcze problem z wypełnieniem I-131.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.