kannif Posted November 5, 2008 Report Posted November 5, 2008 Mam pytanie do was moi drodzy ;jak to wyglada formalnie jezeli jestesmy w USA na jakiejs wizie i spotkamy tam przyszla zone.Chca wziasc slub i jakie wtedy potrzebne sa dokumenty z Polski o zawarcie malzenstwa i czy jak np wiza jest na pol roku ale sie konczy to w jakim tempie dostaniemy k-1 wize ?? Wiem ze sa podobne tematy ale nie moge sie doszukac mojego pytania wiec prosze o wyrozumialosc i czekam na odp od was pozdrawiam !!;))))
sly6 Posted November 5, 2008 Report Posted November 5, 2008 kannif jesli bys szukala to bys wiedziala dla kogo jest k-1 i jak sie starac o taka wize.Te tematy sie przewijaja co pare dni.
kannif Posted November 5, 2008 Author Report Posted November 5, 2008 Szukalem ale wszedzie jest o tym jak jedna z osob jest w Polsce a druga w USA a moje pytanie jest jakie papiery potrzebuje z Polski wziasc jezeli chce sie ozenic tam na miejscu z przyszla zona poznana w stanach ,chodzi o to ze jade do USA poznaje zone i sie zenimy tam bez mojego powrotu do kraju nie moge znalesc na ten temat informacji ;( BTW :to jest niemozliwe jak szybko mozna uzyskac tu odpowiedz od ludzi
akma Posted November 5, 2008 Report Posted November 5, 2008 kannif, do samego ślubu będzie Ci potrzebny tylko paszport (marriage license dostaniesz na podstawie polskiego paszportu). Poproś kogoś o przysłanie twojego aktu urodzenia (pełnego!), bo będzie potrzebny do późniejszych formalności
kannif Posted November 5, 2008 Author Report Posted November 5, 2008 Akma dzieki wielkie a teraz ide poczytac pochodne tematy
sly6 Posted November 5, 2008 Report Posted November 5, 2008 Pamietaj kannif ze to co sie pisze teraz za pare miesiecy moze sie zmienic i wez to pod uwage.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.