toefl1 Napisano 20 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2009 A czy mozecie napisac jakie to sa te polskie szkoly dokladnie zebym mogl je wtedy z daleka omijac hehe Patrzylem na PSO i jest tam duzo info na temat wiz studenckich - dzieki bardzo
bigguy Napisano 22 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2009 Odradzam szkoly jezykowe w NYC. Sama chodzilam do ALCC i Zoni. Porazka. Jesli chcesz sie czegokolwiek nauczyc, a nie stac Cie na prywatnego nauczyciela, to polecam, zebys zapisal sie na kurs English as a Second Language w jakims miejscowym community college. Jesli zalezy Ci na wygodnym dojezdzie i szkole na Manhttanie to mozesz sprobowac Borough of Manhattan Community College. no ja akurat chodzilem do ALCC, zrobilem ESL 8 level i bylem zadowolony, ta szkola to byl dla mnie jedyny kontakt z jezykiem bo na codzien wszedzie polacy i dyskusje po polsku czego oczywiscie unikalem jak tylko moglem ale nie jest latwe jak sie pracuje z polakami nauka jezyka nie zalezy od szkoly do ktorej chodzimy tylko od nas samych - trzeba po prostu po angielsku mowic a zeby to zrobic to nie mozna bujac sie wsrod polonii gdzie wszyscy mowia po polsku, ogladac telewizje oczywiscie nie kanaly polskie, czasem mowic sam do siebie no i oczywiscie zaczac myslec po angielsku
toefl1 Napisano 23 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2009 Jednak caly czas chcialbym zeby ktos napisal mi te polskie szkoly jezykowe bo naprawde nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto a to jakos jest ciezko sprawdzic
jaagoda Napisano 22 Marca 2009 Zgłoś Napisano 22 Marca 2009 no ja akurat chodzilem do ALCC, zrobilem ESL 8 level i bylem zadowolony, ta szkola to byl dla mnie jedyny kontakt z jezykiem bo na codzien wszedzie polacy i dyskusje po polsku czego oczywiscie unikalem jak tylko moglem ale nie jest latwe jak sie pracuje z polakami nauka jezyka nie zalezy od szkoly do ktorej chodzimy tylko od nas samych - trzeba po prostu po angielsku mowic a zeby to zrobic to nie mozna bujac sie wsrod polonii gdzie wszyscy mowia po polsku, ogladac telewizje oczywiscie nie kanaly polskie, czasem mowic sam do siebie no i oczywiscie zaczac myslec po angielsku Nie zgadzam sie. W ALCC wlasnie jest masa Polakow a poziom nauczania niski. Ja polecam nauke ESL w Community College. Ale podkreslam, ze to tylko moja opinia, takze niech sie nikt nie oburza
katlia Napisano 23 Marca 2009 Zgłoś Napisano 23 Marca 2009 Ja polecam nauke ESL w Community College. Ja tez sadze, ze Community College jest 'pewniejszy' wybor. Jest trudniej dostac prace w CC niz w prywatnych malych szkolkach, kto wie jakie kwalifikacje maja tam nauczyciele. W CC poznaje sie wiecej amerykanow, i wiecej ludzi innych nacji/krajow - po prostu ciekawiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.